Monday, 21 November 2011

Sukan SEA 26 : Sang Garuda patah sayap di baham Harimau Muda di sarang sendiri .

Stadium Gelora Bung Karno - Malaysia berjaya memenangi pingat emas dalam acara bolasepak di temasya sukan SEA ke 26 Jakarta apabila skuad Harimau Muda bimbingan Ong kim Swee menewaskan tuan rumah Indonesia menerusi sepakan penalti 4-3 selepas terikat 1-1 dalam masa sebenar perlawanan...kedudukan ini sekaligus mempertahankn pingat emas yang telah kita menangi di Laos 2 tahun lalu ...



Kejayaan ini membuktikan bahawa Malaysia adalah kuasa unggul bolasepak di rantau Asia Tenggara ...Malaysia yang tampil kali ini sebagai juara bertahan muncul sebagai Juara kumpulan A selepas seri dengan singapura 0-0... menewaskan Thailand 2-1 ...membelasah Kemboja 4-1 dan menang ke atas tuan rumah Indonesia 1-0 ...dan di peringkat separuh akhir Malaysia menewaskan Myanmar 1-0 ...

Tahniah dan Syabas Malaysia kerana mempertahankan emas 'the mother of medal' ini...semoga kejayaan ini berterusan dan memartabatkan bolasepak kita di pentas antarabangsa....

Tahniah juga kepada seluruh Team Malaysia yang telah berjaya mengutip 59 pingat emas di temasya sukan SEA kali ini ....

Kejayaan ini tidak datang dgn mudah  ...namun mempertahankannya lebih sukar dan berliku ....jadikan kejayaan sebagai inspirasi bukannya utk berbangga diri ....

Hidup Malaysia ...tanah tumpah darahku ...Malaysia BOLEH !!!

sekian ...majulah sukan untuk negara ...Assalamualaikum ...salam hormat .

Excellence .

28 comments:

Detective Fiqa said...

Alhamdulillah :D MAlaysia terbaik ^^

DzuLagiL said...

alhamdulillah...
aummmmm ....
:)

Cik Azizah said...

Malaysia kekal emas bola sepak Sukan SEA. Tahniah Harimau Muda dan penyokong Malaysia!

Shifa Jue said...

Tahniah Harimau.. Garuda dh kene baham pn.. ehe..

CikguShikin said...

alhamdulillah..suka tajuk entri

Ezad Skytech said...

Tahniah Malaysia...mmg terbaik la...dapat pertahankan emas..:)

k.h.a.l.i.l.a said...

alhamdulillah menang ^_^

CintaKhadijah said...

terbaikk.. alhamdulillah..
aum aum! ^^p

Cik Amyra said...

hebakkk pakwe pakwe aku main bole hahha :P
syabass rimau aumm aumm

tunz said...

alhamdulillah..berdebar2 tgk bola smlm...mama mintak izin copy entri ni..almaklom,mama x de info bola ni...tq ye

~idaman~ said...
This comment has been removed by the author.
~idaman~ said...

Tahniah..Harimau Muda..

cplud miera said...

Alhamdulillah. Malaysia Boleh!!!!

kotak bulat said...

bangga dengan malaysia.. :)

♥e'in♥ said...

selamanya selamanya selamanya harimau malaya.. ;p

fiQ'Ra said...

wahhhh... masing2 buat entry pasal harimau harimau ni.. hehe

Koding said...

Power tajuk entri ko..
BTW.. Syabas Malaysia..

Cik tikah said...

saya happy bangat! hehehe..

Nikisa Izas said...

majulah sukan untuk negara..Tahniah skuad harimau muda:)

Phat said...

tahniah malaysia tanah tumpah nya darah ku

Bro Ahmad said...

rasa bangga je bila dapat tewaskan indonesia...gogogoo Malaysia kau kebangaan ku.

Tira Pengemis Maganda said...

gol!!!!!!1

. said...

alhamdulillah..xsia sia pengorbanan dyeorg..akhirnya terbalas jugakk :)

Solihahazahar said...

alhamdulillah :)

♥Aien Najwa♥ said...

yeah ! harimau baham garuda..aummmm ! ~~ hakhakhak..=D

NOOR FATIN said...

garuda dah mati. ekekekek

kakak said...

walaupun da lepas tapi nak komen jugak! pehh mase ni wpun dok umah tgk sorang2 memang lompat2 abesss haha

pelangi sepi said...

tahniah harimau muda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...