Sunday, 13 May 2012

selamat hari ibu ! istimewa untuk emak saya ...

Assalamualaikum ...

Buatmu ibu ...
Ibu bergenang air mataku
Terbayang wajahmu yang redup sayu
Kudusnya kasih yang engkau hamparkan
Bagaikan laut yang tak bertepian


Biarpun kepahitan telah engkau rasakan
Tak pula kau merasa jemu
Mengasuh dan mendidik kami semua anakmu
Dari kecil hingga dewasa


Hidupmu kau korbankan
Biarpun dirimu yang telah terkorban
Tak dapat kubalasi akan semua ini
Semoga Tuhan memberkati kehidupanmu ibu


Ibu kau ampunilah dosaku
Andainya pernah menghiris hatimu
Restumu yang amatlah aku harapkan
Kerana disitu letak syurgaku


Tabahnya melayani kenakalan anakmu
Mengajarku erti kesabaran
Kau bagai pelita di kala aku kegelapan
Menyuluh jalan kehidupan


Kasihanilah Tuhan ibu yang telah melahirkan diriku
Bagaikan kasih ibu sewaktu kecilku
Moga bahgia ibu di dunia dan di akhirat sana...


Kasih sayangmu sungguh bernilai
Itulah harta yang engkau berikan
Ibu... dengarlah rintih hatiku untukmu ibu


lagu : buatmu ibu ---Aeman 


selamat hari ibu buat emak tersayang ...aku doakan semoga Allah terus memberikan dirimu kekuatan... ketabahan...serta kesabaran dalam menjalani kehidupan ini ...dan semoga Allah redha di atas setiap apa yang telah kau curahkan buat diriku ...

selamat hari ibu juga kepada mereka yang bergelar ibu  di seluruh dunia ...kalian adalah insan paling tabah dan penyayang yang pernah aku kenali ...semoga kalian terus tersenyum seperti matahari :)

" ketika tiada siapa menghiraukan mu ...pergilah kepada ibumu ...dia akan menyapu airmata di pipimu ...dan buat dirimu tersenyum "

sekian ...ibu ! engkau ratu hatiku ..

Excellence ..

41 comments:

Diana Azis said...

Ibu tak akan ada sesiapa pun bisa gantikan tempatnya di dunia.. Memang betul, saat kita sedih dan tiada orang sudi mendengar, ibu selalu ada..hargailah ibu sementara mereka masih ada.

AZRUL AZMI said...

Selamat hari ibu kepada semua ibu-ibu di dunia... terkecuali kepada ibu yang buang anak, dera anak dan sewaktu dengan nye... hehehe...

aReLaN said...

selamat hari ibu buat sume ibu-ibu dan bakal ibu di luar sana!!!kasihmu tidak terbalas

«Mira» said...

Selamat hari ibu kepada ibu saya :)

✰ BbyzyЯaRoxx ✰ said...

tahniah makcik sbb lahirkn lalan, sorang anak yg sgt wonderful. hargai ibu2 anda semua semasa mereka masih ada, jgn penah malu nak ucap syg kpd mereka. amboiii ucap syg kt boipreng/gepreng tak malu pulak, puih! tata :p

sis92 said...

wee slmt hari ibu jugak wlaupun hb bkn ibu haha

Cik tikah said...

selamat hari ibu jua :)

Muttallif said...

Selamat Hari Ibu

Camy Alya said...

selamat hari ibu :)

Cik Amal said...

insha allah kami akan buat doodle tu ok n bagi awak


belog ni, amal tengok tak ade HEARTBEAT
HEARTBEAT tu macam nuffnang, boleh dapat duit even dengan blog
meyh tengok tuto yang amal buat
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/05/cara-daftar-heartbeat.html
*tak ganggu status BE nuffnang

Cikgu Jaja™ said...

saya sayang mak saya!

Mr.She said...

yee. selamat hari ibu buat semua ibu ibu di dunia. and, tak lupa jugak al-Fatihah & doa bagi yang dah dijemput Ilahi :')

Boni JLL3 said...

siyes!!! aku memang suka lagu ni!!! selamat hari ibu kepada ibu2 kita yang telah pun membesarkan kita daripada bayi hinggalah dah pandai berblog ni

Rozuan Ismail said...

happy mother's day

Sally Yatiey said...

Selamat Hari Ibu :D

BUDI PRASETYO said...

kasih ibu kepada beta tak terhingga sepanjang masa, hanya memberi tak harap kembali, bagai sang surya menyinari duni. Selamat hari ibu buat emak sedunia

Ira Nira said...

slmat ari ibu gak...tiap2 ari adlh ari ibu =)

Momma AA said...

hargailah ibu sementara masih ada.. slmt hari ibu to all yg bergelar ibu.. :)

Aien Najib said...

menangis lak tengok video tuh :')

dulu mse sekolah rendah selalu gile nyanyi lagu tuh :')

C i k P i p i T e m b a m said...

perkataan prtama kita sebut sewaktu kecil adalah ibu/mama/emak/amma... bila kita sedih , carik mak , bila kita happy pon carik mak.. segala2nya mak la ! happy mother's day :D

Fiza Diaries said...

Selamat Hari Ibu makcik.. :))

mama pipie said...

selamat hari ibu

Selendang Merah said...

ibu adalah permulaan kita...ibu tanpa mu kami x mngkin berada di sini ibu..:(

Nurmaisarah Azmi said...

selamat hari ibu..=)

Nurmaisarah Azmi said...

selamat hari ibu..=)

Cik Kartun ( CK ) said...

nak balik rumah -_-

faridah nazurah said...

hee selamat hari ibu untuk mama awak dan mama kite :)

sedih sangat lagu ni kan?

AmoyCincai said...

13may ke hari ibu?

afzalsukasuki said...

sewaktu azan mendayu dayu..
ibuku pergi meninggalkanku
perginya takkan kembali lagi
kerna takdir telah menentukan

aku sayang mak aku..
sebagaimana kau sayang mak kau
selamat hari ibu untuk seluruh ibu2 di dunia
kami sayang kamu!

~~oOpEt~~ said...

sedih dgr lgu buatmu ibu :( selamat hari ibu utk semua ibu2 :)

aina said...

sayu ja rasa bila lagu ibu didengarkan.....

Cik Adieb said...

Bestkan lagu tu :)

Yana Libra said...

saya sayang sangat ibu saya..huhu~~ :)

Zaza Ridzlan said...

i miss my mom.. =)

Wanie Rania said...

sajak ke atas nieyh?

Iffah Afeefah said...

syg ibu sy

ain dzaya said...

sebaknyer :")

selamat hari ibu untuk ibu ibu inu semua :)

"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

cendol said...

lagu ni teramatlah touching !

Camy Alya said...

saya ngi la ibu kita, tanpa ibu tiadalah kitaa.

Cik Amal said...

awak dapat doodle free dari kami
tak semua dapat
simple tapi kami ikhlas . .
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/05/free-cute-doodle.html

Amirul Verdasco Nadzri said...

masa kat kampus, aku selalu nangis dengar lagu aeman ni..huhu sgt x macho..tp apadehal, utk mak jugak..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...