Monday, 30 July 2012

ramadhan kareem ..olimpik dan almond london ...

Assalamualaikum ...

Alhamdullilah ..dalam sedar tak sedar sudah hari ke sepuluh kita berada di bulan ramadhan yang mulia ini ...bulan yang penuh keberkatan..kerahmatan dan pengampunan dari Allah untuk hambaNya yang bertakwa ..


Ramadhan kareem adalah bulan Allah kurniakan kelebihan yang tiada pada bulan lain ...dibukakan pintu syurga seluas luasnya ...di tutup pintu neraka ...di belenggu syaitan durjana ...di hentikan azab kubur...pahala amalan kebaikan digandakan sehingga 700 kali ...bulan di turunkan Al Quran nur kareem ...dan padanya terdapat lailatulqadar yang menyamai 1000 bulan ...dan banyak lagi kelebihan2 lain kerana bulan ini juga adalah bulan ibadah ..bulan kesabaran...bulan tarbiyah dan muhasabah diri ..dan bulan kemenangan ...

bersamalah kita memperbanyakkan amalan sempena ramadhan al mubarak kali ini yang mana Allah masih lagi memberi kita kesempatan untuk merasa dan berada di dalamnya ...semoga Allah memberi kita kejayaan dan kebahagiaan ...amin ..

********

ketika kita melalui keindahan ramdhan tahun ini ...sedang berlangsung juga temasya sukan terbesar dunia ...olimpik london 2012 ...

selamat berjuang kepada olimpians kita yang sedang berjuang untuk mengharumkan nama negara di sana ... semoga mereka dapat melakukan yang terbaik dan menempa kejayaan yang gemilang...

goodluck untuk azizul hasni ...fatehah mustaffa ...chong wei ...pandalela dan rakan rakan !

"musuh sebenar bukanlah lawan ketika pertarungan tapi diri sendiri yang terdetik padanya rasa ingin berputus asa ...lets fighting " - dreadlock .

********


almond london ...biskut raya kegemaran aku ..hehe ...

kerana dah lama aku tak update blog ...rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan salam ramadhan dan selamat berpuasa kepada keluarga...rakan2 walau di mana kalian berada dan kepada umat islam seluruh dunia ...

akhirkata ...kepada mereka yang sedang Allah uji kesakitan semoga Allah berikan kesembuhan dan penawar...kepada yang sedang di rundum kesedihan semoga Allah berikan kegembiraan ...dan kepada yang sedang Allah berikan dugaan dugaan semoga Allah berikan juga jalan keluar dan pertolongan ...banyakkan doa...sesungguhnya Allah tidak akan menolak doa orang2 yang berpuasa...sekian ...

Excellence ..

23 comments:

Boni Kacak said...

aku pun nak ucapkan salam ramadhan bro.. semoga ramadhan kali ini akan memberi keberkatan kepada kita semua.. amin..

Sofinah.L said...

Salam Ramadhan juga encik =D
Semoga segala amalan diterima olehNya...

saya follow kamu.. selamat berkenalan.

saya kongsi : http://www.sofinahlamudin.com/2012/07/optimis-vs-pesimis.html

selamat datang ke blog saya yg tak seberapa.

Wassalam =D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

menjelasng raya. leeza paling suka kuih tat...

Rniz Emran said...

Rajinlah buat kuih bro,bagilah saya sikit.

Nurul Nadia said...

salam ramdhan...slmt hari raya..:)

Muhammad Syahrul Firdaus said...

salam ramadhan karem...

ϟ Zeera AzZahra said...

salam ramadhan..

i never like sport, but as a malaysian, i will always support atlet malaysia.. :)

amir aizat said...

selamat menjalankan ibadah berpuasa :)

Cikgu Jaja™ said...

same..elmen landen :)

Aida Omar said...

Bulan yang banyak keistimewaan, moga kita sentiasa mencuba mengapai keistimewaannya.. :) Chaiyok2 untuk atlet Malaysia.. hehe.. almond? oh lan suka almond ea..pernah rasa almond badam tu diganti kurma? memang manis. ^^ Salam Ramadhan buat lan sekeluarga.. amin untuk doa lan :)

Rozuan Ismail said...

salam ramadhan bro =D

sering.info said...

selamat menunaikan ibadah puasa, dan juga menonton olympic london...

Alin Marlini said...

Salam Ramadhan ke 13

zana said...

salam ramadhan lan :D

Nurulee said...

I do hope Chong wei dpt bawak balik emas. hikhik =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/08/firecrackers-consumer-be-consider-please.html

dayteenlea said...

makan donut je time raya.haha

sis92 said...

salam ramadhan too bro :)
almond london plg setia di hati heh
mdoakan chong wei gagah sentiasa :D

tirahzairi said...

jom pegi london beli biskut almond london...hehe

Nora Karim said...

amboi... gmbr almond london tu... mengancam!!

لين Si Pipi Merah said...

ramadhan kareem!

Iefa Ujang said...

salam ramadhan en.hazlan . kuih fav kita sma la . smpai klu g umah org pown , sgt xmalu nk hbskn sebalang . haha

E'in said...

salam ramadhan.. :)

Kang Soegie said...

Salam Ramadhan.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...