Sunday, 1 January 2012

2012 : tahun baru yang serba baru .

Assalamualaikum...

tahun akan datang dan pergi ..bersilih ganti seperti hari ...syukur masih diberi nyawa untuk menghirup udara tahun 2012 ...toleh kebelakang ...telah ramai mereka yang kita sayang telah pergi di jemput pulang ...Al fatihah untuk mereka .



sempena tahun baru neh perlu ke tukar baju baru ...kasut baru ...pingan mangkuk almari baru..laptop baru ...henpon baru...awek baru... hehe  ...dah masuk tahun baru xkan masih lagi nak pakai yang lama maa ...kasi tukar baru la...baru syok ...kan ...

tapi bukan itu maksud aku ...sebaik baiknya tahun baru ni ...bila usia dah semakin meningkat dewasa...bukan tua k...haha...so pemikiran kena lagi matang setapak. ...kalu tak banyak pun sedikit ...emosi semakin jadi terkawal...ilmu semakin bertambah...terus belajar tambahkan ilmu ...amalan semakin banyak...hidup semakin mempunyai erti ...dan yang paling penting diri menjadi semakin lebih baik dalam semua perkara ...

azam baru ? ...oh azam tahun lepas pun belum tercapai ...camne...kena ada azam baru juga ke ...mesti lah ...xsemestinya azam baru tu kita berazam untuk capai sesuatu yang baru ...kalau azam sebelum ni dah tercapai ok la ..kalau belum tercapai ..kita rebranding balik azam tu biar jadi baru ...kasi refresh ...xkan nak lupa macam tu je ...hidup mana boleh give up ...nak ke xnak langkah mesti terus ke depan ...cuba sedaya mungkin capai apa yang kita nak ...selebihnya kita berserah pada Allah ....sekurangnya kita mecuba yang terbaik ...

jadi ayuh kawan rakan dan taulan ...kita bersama memulakan hidup baru di tahun dan hari yang baru ni dengan harapan baru ...semangat baru ...azam baru untuk mencapai impian ...dan...tiada istilah terlewat untuk memulakan sesuatu selagi ada nafas dan denyut nadi...

past is past ...enough is enough ...here we begin...and we will be brave to move step ...

sekian...teringat pulak time masuk sekolah darjah satu ...semua baru ...tupperware pun baru ...hurm ...

terima kasih kerana sudi baca ...selamat malam .

Excellence .

62 comments:

Aida Omar said...

ku terus cuba dan mencuba sedaya upaya ku untuk mengubah hidupku ke arah yang lebih baik.. InsyaAllah akan ku doakan dikau juga begitu. :)

Ik Hanif said...

azam mungkin akan dilupakan..jadi aku berazam untuk tidak berazam..

CekbOlat-bOlat said...

bolat tak list azam pun !

mr pot n mrs lat said...

kami singgah sini . .
and ,
nakk say HAPPY NEW YEAR . .
pssttt ,
sory yehh . .
lambat dua hari . .
hehe :D
jomjom singgah ke blog kami . .
ade entry baru :)

Cikgu Jaja™ said...

ha a..semakin umur bertambah semakin hidup punya erti..

aku kurang harapkan kepentingan luaran menjadi hebat..aku cuma harapkan kepentingan hatiku lebih menjadi teguh, tak rapuh, tak patah lagi.. hatiku semoga menjadi lebih baik..seperti hati kau..

:) nak megi?

Niza Romli said...

berazam dlm senyam dan laksanakan dgn istiqomah...Insyaallah.

selamat tahun baru :)

Mohammad Abu Bakar Kamal said...

Wish u a happy new year!

Lia Irdelia said...

rebranding azam k..
heheh

salam 2012.. :)

Saddila said...

past is past ...enough is enough ...here we begin...and we will be brave to move step .
wooooo pinjam :)))

Original CikTeddy said...

azam akn trcapai..insyaAllah^^

Detective Fiqa said...

semoga apa yg anda harapkan tercapai

biar-hati-berbicara said...

salam singgah..
sy mendoakan awk sentiase bahagia..
sentiase ceria dan sentiasa menjadi insan yg berguna dan berjaya.. amin... <-|ade gaya jambu dop?|.
haaaaaaaa kiddng..BW yahhh!!

Muhammad Fajar said...

Tahun baru ini ane launching blog baru gan...

Alieza Dayasari said...

azam 2012.. tunaikan azam 2011... hahaha......

tak perlu rasanya semua baru...

Noorhafizah いざッ said...

hepi new year :)

Jasman said...

selamat tahun baru

Azmi Khan said...

azam sy setiap tahun sama cuma tingkatannye yg berbeza....

Phat said...

tu la pasal masa mula2 masuk sekolah semua baru dan paling x lupa aku nye seluar .. masa tu pakai seluar pendek tempah..jap lagi kedai tu buat kan button bukan zip hamik ko time nak kencing gelabah sebab masa pakaikan mak yang buat hahahaha

Olaa's said...

hepy new year...:)

fieyona raias said...

past is past tense :)

follow sini..

Iffah Afeefah said...

Erm ingtkn sume nk tkr br tu

azila abdullah said...

wah klo new year nk tukar semua baru mmg bole botak kepala..hehe

::♥~naiemah_ramli~♥:: said...

emm...err...hemmm..kalau yang tak da azam mcm mna ek =;=

Mrs.Yie said...

selamat tahun baru encik yg berhati baik.. :)

Aien Not Alien said...

azam baru bukan kerana waktu tetapi kerana nawaitu seeloknya...


selamat tahun baru lan... ^_^"

~Nana BamBam~ said...

Insyaallah
pasti apa yang kita azamkan
akan tercapai
jika nawaitu kita itu betul
..

Nana doakan semoga tahun baru lan akan buatkan lebih suksess dari tahun sebelumya..aminn

DianaAzis said...

Selamat tahun baru.. semoga tahun baru membawa kebaikan untuk kita semua.. semoga tahun yang baru ini lebih baik dari tahun yang dah berlalu.. :)

D'Nur Suffi Shopalista said...

khas untuk mu lan:

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

" lalui lah hari- harimu dengan tabah, sepuya hidupmu penuh pengertiaan!! "

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kalau boleh semua kita nak tukar baru kan?kalau boleh...

Woofer Storm said...

azam aku tak pena tercapai lagi sejak dulu kala..hahaaaa

aiEz said...

azam sama macam tahun lepas sebab yg lama pun amsih tertangguh,yg penting perbaiki diri..dari hari ke hari..

e-lyana said...

makwe baru?? hati2 ek,huhuhu
chaiyok2!!!!
semoga kita semua jadi yg lebih baik kan tahun ini :)

cik Kartun said...

semua nak baru.. haru biru la mak bapak.. nGee~

Azekzk said...

kena buat azam baru baru dan terus istiqomah dgn azam yg lama.

normi nieza said...

selamat thn baru...semoga thn ini lbh baik dr thn sblm ini...

Apple Zara said...

Happy New Year. :)

Paris Lipton said...

mana2 pergi msti org yg sama komen...bagus2...
yahoooo 2012!!

Cik Apa Saja said...

permulaan 2012 yg agak best bg atul...dan berharap ia akan terus best...:) dan berdoa agar anda semua juga mempunyai cerita yg best untuk tahun 2012....tinggalkn segala kenangan 2011..:)

Alin Marlini said...

semoga tahun 2012 lebih baik dr tahun sblmnya..sama2 kita doakan

BeloG MTT said...

Semoga tahun ni kita semua akan berusaha lebih dari tahun2 sebelumnya :')

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

moga tahun ni akan lebih baik darpda thn2 sebelum ni....insyaallah...

Koding said...

Mulakan langkah baru dgn kasut baru..

Princess Nusy said...

slamat tahun baru..moge azam thn ni dpt dicapai.. =)

Princess Nusy said...

slamat tahun baru..moge azam thn ni dpt dicapai.. =)

zureen said...

amboi.. awek baru naaa.. ;p

Karbon Kopie said...

azam tak pernah pun tercapai lagi. haha

Rtp Farra Arisha said...

di sempena tahun baru ini, ayuh mulakan buang yang keruh dan ambil yang jernih. hope everything will be going well...

CIK TOM said...

oh org ganu.huhu..
smoga thn ni menjanjikan seribu keceriaan..insyaAllah..

hati♡ said...

happy new year awk ^^

Cik Yuyu said...

azam baru saya ialah untuk menajdi lebih berazam! :))

Hawa Ahmady said...

happy new year....

TiraPengemis said...

entry baru mne?
cakap ganu plak...haha

Sis Lurve said...

huu,,, xnk buat azam,, sebab azam dulu xcapai.. so, forward ka ajeee.. hik3 >.<

Jeremy said...

Have a happy and prosperous new year ahead. Uniform

nz_adios said...

apu newyear

maizatul azrina Yaakob said...

semoga tahun nih leboh baek drp sebelum nya...Amin

emeliena said...

Assalamualaikum, yeahh. Agree with you. Life too short to have regret. All we need to do are keep moving on (:

c'axoera said...

azam baru utk tidak sengal hahaha :p

..cik gugu.. said...

pakwe pon baru.. lalala~ ;)

erleena said...

wahh ini entri suda 14 hari lepas X)

azam las year pun tdk tcpai , he he

amir aizat said...

happy new year :)

Cik Ungu Kamila said...

sempat lagi kan nak wish. hehe.
HAPPY NEW YEAR !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...