Monday, 27 February 2012

koleksi doodle mr. dreadlock .

Assalamualaikum ...

jom rilek rilek cuci mata tengok koleksi doodle aku ...korang ada ?  muahhaha ..

saje aku nak share doodle2 yang pernah di hadiahkan oleh rakan2 blogger kepada aku ...ni jugak sebagai menghargai susah payah pahit jerih dorang yang tolong buatkan untuk aku....terima kasih sangat2 ...semua cantik2 dan semua aku suka ...dreadlock sayang korang ketat2...

first doodle aku dapat daripada Cik Tempe...so nice...brutal and cool la...memang comel... " my doodle is rock you " baca entri sini k .....


ni pulak doodle daripada Cik Dinie...wow ! superb ...tengah goreng gitar tu... " mr dreadlock is rockin  " argghhh baca entri sini pulak ....


yang macam poster ni aku dapat daripada Cik Teddy ...hari tu dia tweet pic doodle ni kat twitter aku ...awesome la ..." jiwa rock tapi hati baik" ...



ha yang ni paling terbaru aku dapat ...ikhlas daripada Cik Arra ... " rock is raw " errr ...cantik2 ...budak rambut cacak cacak  layan rock ...

aku minat doodle tapi buat aku xreti ...tapi aku ada cuba buat  ...nak tengok doodle yang aku buat ? yang kat bawah ni ...hahha .." my name is dreklok " ...

taraa...yang ini aku punya ...memang tak cantik ...sebab aku tak reti buat ...kui kui kui macam lukisan budak sekolah tadika ...hahha ...ada yang nak tempah tak? ahak ..

dunia doodle yang penuh warna warni ...menarik ...kita yang berusaha mencorakkan doodle tersebut agar kelihatan cantik ...menarik dan sebagainya...kalau tidak tahu ...belajar...sama jugak dengan kehidupan ini ...hidup kita akan menarik jika kita tahu bagaimana mencorakkan warnanya ...lihatlah warna warni dunia Allah ...warna langit ...warna rumput...warna rama rama...warna awan ...warna pelangi...tidak kah itu sangat menarik ? subhanallah sesungguhnya tiada sesuatu apapun yang mampu menandingi kesempurnaan ciptaan Allah ...dan kehidupan yang menarik adalah milik orang2 yang berfikir ...kemudian dia memuja Allah ..

buat lah apa sahaja yang mengembirakan hati selagi tidak melalaikan tanggungjawab kita kepada tuhan itu tidak mengapa.... yang penting kita tahu batas batas nya... 

akhir kata...kita buat doodle ...Allah buat kita...doodle tak pernah bernafas...tapi kita ada nafas sampai masa kita akan berhenti bernafas ...tanggungjawab tak sama...ingat tu ...

sekian ..

-- ada tak sape2 lagi yang hati baik nak hadiahkan aku doodle ...silakan ...hehe ...

Excellence .

61 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

comel semuanya..yg last tu hasil sndiri lagila comel kan..hihi.

Farah Hanis said...

wahhh comel belaka doodle die :)

Puan Pelangi said...

doodle yg kau buat ? tempah ? oh tidakkk ! :P *jujur

khalila ishak said...

xpe lan. rock, janji hati baik. hehe ^_^

Mohd Norafzal said...

bnyaknyee..aku gak yg blom buatkan utk ko.isk3

O CIKTEDDY said...

wah3..ok fine,my doodle xde jari..haha

Ckin Kembaq said...

tak brapa pandai doodle..buat pun tk cmel sgt..hehe

AiSyA LiEzA said...

ekhh.. xnk buat stu untk saya ke?? whahhaha.. -_-

EYFAalias said...

amboi semua ada gitar. huhu

nur_za said...

hehe..tpi yg pling cntik tu kmu buat tu..hehe..mcm kank2 ribena punya lukisan..tiut kot.hehe..
nak tempah 1..serius..nk 1 blh..buat kan =)

Cik Nur said...

cik nur xpandailah nk buat..huhuh

Arra Ahmad said...

malunya..lari-lari anak menyorok bawah meja..:P

Detective Fiqa said...

wahhh. comel jerr :D

Nana said...

ok laa..not bad..huhu

♥AieN ChoiN♥ said...

hahaha ! daripada atas sampai kedua last, comeeeelll..tapi yang last sekali tu..alamak ! lgi comelllll..huhuhuhu.. :D

cik oren said...

untunglaa ade orang bagi..=)

aRa ❤ aFiq™ said...

amboi.. ceap nak amek tempahan tu.. haha

xila riston said...

tgh tggudodol dr hang...mana mana

Saddila said...

seriously suka entry ni. perghh terasa dreklok comel gila time buat dodol gambar dia sendiri. kehkeh :)

suka dodol no 3 :)

hati~♡ said...

awk pulak buatlah jugak utk kwn2. Sy nak 1.. Hihi

GBM said...

GBM suka yang last tu. Nampak eksotik gilaq! Cun melecun. hehe. ^_^

CekbOlat-bOlat said...

hahaha.. pas ni aku bagi..

Syahierah Ishak said...

yg penting kita mencuba.
singgah sini.
semoga hari ini hari yg Indah :)

amy syahiera said...

yg bwh sekali tu sempoi la ,
comel je :D

Phat said...

smart ah

Azzah said...

yg last tu sy suka..

Azhafizah[フィザ] said...

comel doodle tu..takpe,usaha tu penting kan..

hana said...

comel2..
=D

cahaya hidayah said...

im coming...moga2 kita sama dpt bertukar-tukar ilmu yep...
http://shahrunnur214.blogspot.com/2012/02/tips-tentang-kehidupan.html

^_^ Zaza Nur Iman said...

omeinyaaaa..... :)

Adam Haiqal said...

cantik hasil tgn!HAHAHA

kay_are said...

nape sume doodle tu pegang gitar? mesti tror goreng2 ni ye tak?

meisnani said...

sumenye nice =)

Cik Apa Saja said...

nak jugakkkkkkkk ..... heeee

C i k P i p i T e m b a m said...

nk doodle yg last tu ? hakhak

c'axoera ヅ said...

menarixxxx :D

zareliqa afiqa said...

Comel2~ hehe..bertuahnya :D

Noraim said...

yg ke3 tu comel :)

fara uya said...

comel la.. sy nak blajar wat doodle la...^^

Jue said...

mmg rock abis doodle 1st tu
and nice entry indeed
mmg ade cerita di sebalik cerita
bkn stakat doodle smata-mata
nice one =)

MaYa MustWany said...

smua comel2..hebat..

Woofer Storm said...

cool bro..wa nak satu juga..boleh??

Aida Omar said...

nak satu doodle boleh? (sambil buat muka tak malu mintak)

cantik semua doodle2 kat atas tu..

Aien Not Alien said...

semua doodle cantik-cantik...



semua manusia cantik-cantik... ^_^"



*lukis doodle alien boleh? hehee

bazokawap said...

oklah tu..
cantik ape..

bazokawap said...

singgah sini

Cik Nurul said...

yang last sekali tu comel ! ehehehee

Miss Butterfly said...

untunglahhh ramai buatkan doodle... huihuihui :D

Koding said...

Jiwa Rockers Sejati...

Jemput singgah ke blog Koding...

Ain Dzaya said...

dreadlock pun pandai buat doodles la...awww!!

ain nak satu?!! buat gambar ain..nak taw jadi camne..ahaak!



Inilah jawapan sebenarnya ain tak hupdate belog selama 2 minggu.(entry bergambar).

misyamissyou said...

comel comel comel! terutama yg akhir skali..hihihi

EKIN said...

eh..yang lan nye doodle tu pun lawa ah. serius.. try paint. =)

yana halim said...

amboii...banyaknya dapat doodle...

saya said...

pergh.nak doodle jugakk

Mimi Suke Cupcakee said...

hi..lama tak berkujung ke sini..nice doodle...i loike :)

ZaroL said...

Wahhh...da pandai wat doodle. keke. Good effort lan.

*best weyh cerita running man. memang gelak2 je la cerita dia.

Boni JLL3 said...

aku pun tak reti nak buat doodle2 ni.. apa2 pun, aku follow sini k :)

Ezad Skytech said...

memang cool giler la semua doodle2 ni..:D

pelangi sepi said...

comel sungguh

pelangi sepi said...

memang comel

anif abdullah| AA said...

smart dodol..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...