Wednesday, 14 March 2012

sekeping hati yang bernilai rm212,956.28 ?

Assalamualaikum ...

samada anda percaya atau tidak ...aku sendiri pun kompius ...haha ...ni maklumat dari biz information.com ...betul ke tak blog aku ni berharga setinggi itu ...Allahualam ....xde hal la ...xpenting sangat pun ...saje suka suka nak check...xde makna pun...korang pun blh check value blog korang kalau nak ....

sebenarnya nilai sebuah blog adalah apabila dia mampu menyampaikan sesuatu yang memberi manfaat kepada mereka yang membacanya walaupun sedikit ...tak kira apa pun yang kita tulis ...kalau itu memberi kebaikan insaalah akan mendapat ganjaran di sisi Allah ...

hidup adalah sementara ...bukan nilaian manusia yang kita cari ...kerana kita akan di nilai oleh Allah ...baik di mata manusia belum tentu baik di sisi Allah ...buruk di mata manusia boleh jadi baik di sisi Allah ...jangan lakukan sesuatu yang manusia suka... tapi lakukan sesuatu yang Allah suka ...sesuatu yang manusia suka belum tentu Allah suka...tapi kalau sesuatu yang Allah suka sudah tentu manusia suka....hidup bukan sekadar mencari keredhaan di dunia tapi keredhaan di alam sana yang kekal abadi ... 


sekeping hati yang baik tidak boleh di nilai dengan emas pertama mahu pun duit jutaan ringgit kerana dia tidak mementingkan nilai tapi keikhlasan dan kejujuran ...

semua orang mempunyai sekeping hati ...semoga semuanya berhati baik ...muka koyak takpe janji hati baik...itu baru sempoi...hati kita baik atau tidak ? tanya diri sendiri ...sekian ....

--ada tak yang sudi beli blog ni dgn harga di atas ...aku nak jual ...boleh aku beli subara impreza ...hua hua hua ...

excellence ....

42 comments:

STUDENT PRA-U said...

weee mahalnya blog dia.
.blog dia mahal sebab banyak pengajaran yang terkandung. awesome!

Saddila said...

ciss salah akaun pulak.
wakkaka

O CIKTEDDY said...

nop beli hatikubaik sute.haha

Amir Baker said...

orang femes la katakan... memang la kaya. heheheh :p tahniah

naiemah_ramli said...

wahhh...mahal tu...^__^

kai said...

wow mahalnye...

Jeremy said...

Nice... visiting here again. Smile!!!
Uniform

zafira othman. said...

jual lah, boleh belanja ^^

Cik Apa Saja said...

wiiiiiiiwitttttttttttttttt ~~~ gile r....mahal gile..boleh bt knduri kawen ni...hehhee

Cik tikah said...

hebak!! :)

Cikgu Jaja™ said...

mmg tarasa mahalnya blog kamu ni lan.. :)

caliph shuriken said...

dasat bernilai 6 angka tu ^^

Selendang Merah said...

tudiaaaaaa..mahal kut..x pa lah x jd nak beli...jadi pengomen pon cukuplerkn? haha

MaYa MustWany said...

fuhh mahalnya
jangan jual,nanti xde sper dtg kat shout box mas 'maya'.hihihi

Faizz's Jamil said...

wow . jum kita kitnap lan :P

sop said...

sop nak beli...!
tp bukan harga tu, rm14 boleh? hahaha

cik Kartun said...

tak mampu nak beli..
klu singgit boleh??hehehe

Mohd Norafzal said...

wow pacik kayo!!!hahaha

C i k P i p i T e m b a m said...

pkcik menang motor !!! HAHAHA... kayo2.. tahniahh :p

cik lemon said...

mahalnya , kayo pakcik :D

Boni JLL3 said...

terbaeekkk bro :)

Nyue said...

mak aihh mahal nyer harga blog dia..jd org kayu baru nty erk?
he3...femes gitu...

Detective Fiqa said...

terbaiklaaa. nnti dh jual kite kongsi money ye **muka tak malu jap haha

9n0L4 said...

mak aihhhh. tak mampu nak beli. hee.

shera haifa said...

rabak poket sluar nk beli blog nie..>.<

CekbOlat-bOlat said...

huyooo ! klau boleh gadai,zip seluar x tutup pon xpe..

syahirah said...

pergghh mahal nya!!

Arina Shamsul said...

ohok..ohok..terbatuk2 mak tengok rega blog ko nak...hahaha.

ok la tu,rasanya rega tu tak cukup lagi kalau nak dibandingkan dengan ilmu yang bermanfaat yang terkandung dalam blog ni kan?

tapi mak tak mampu la nak beli blog ko ni nak,nak window shopping je..boleh?hahaha.

Arra Ahmad said...

bak link..nak check gak hati gua..:)

xila riston said...

tade maknanya...

Nana said...

lol....mahal sungguh..

zaty luvlianncezzz said...

wahh untung lah, retis rupanya dy nie :)

Bluewendy said...

waahh! kayo den.. hehe.. btol tuh, hati mesti mau baik..

AinsHa=) said...

amboi, blog ni jutawan rupanya. Eden kayo la begitu. Hohoho

Tyntha Lana said...

6 angka tu lan..puihhh,hahaha. mak aihh, lana nya 5 angka je ha.malaysia rank pun bwh 1000,hebat2!

Mimi Suke Cupcakee said...

mahalnya..blog cun :)
huhuhu...

kiwi_sengal said...

waaa bole ler belanja kiat makan nanti..hewhewhew

etuza said...

Salam singgah ..tapak dikesan yahttp://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/

c'axoera ヅ said...

mahal sgt tak mampu lah nak beli hehehe

Alieza Dayasari said...

memerlukan masa yang panjang utk mengetahui kebaikan hati individu...

Azzah said...

berbaloi mahal nilai blog ni..banyak isi..

Ezad Skytech said...

200k tu...hee~
tak mampu nak beli...cuma mampu baca apa yg ada kat blog ni je..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...