Friday, 14 October 2011

Piala Malaysia 2011 | Terengganu dan T Team mara ke separuh akhir .

Assalamualaikum .


Terengganu membuktikan bahawa mereka adalah jaguh pantai timur apabila mengenepikan Kelantan dalam perebutan tempat ke separuh akhir dalam saingan Piala Malaysia musim ini ...skuad The Turtle mara dengan agregat 5-3 ...setelah mengikat keputusan seri 2-2 dgn Juara bertahan Piala Malayasia "The Red Warriors" di kota baru sebentar tadi dlm aksi perlawanan suku akhir pusingan kedua...


manakala T Team... satu lagi pasukan berstatus kelab dari Terengganu yang di beri jolokan "The young Turtles" turut mara selepas menumpaskan Sabah 2-0 di Kuala Terengganu ...menjadikan agregat 4-1 .

Syabas di ucapkan kepada kedua dua pasukan dari Terengganu ini...semoga rentak kemenangan ini berterusan hendaknya...kerana matlamat kita untuk berada di pentas final ...selamat berjuang berhabis habisan kerana lawan selepas ini adalah musuh yang lebih hebat ....

kepada pasukan yang tewas ...bola itu bulat ...lumrah pertandingan...ada kalah dan menang...anda bukan tidak hebat ...tapi anda kalah kepada yang lebih hebat ...teruskn usaha dan cuba lagi ...

P/S : utk perlawanan peringkat semi final ....kami adalah pasukan "underdog" kepada Selangor dan N sembilan ...tapi kami adalah pasukan JUARA ...hehehe ...peteh ganu peteh ...


mood :  gua cayang  sama lu ketat2 lah bro ashaari shamsudin ...muahahha


keputusan lain : selangor 1 perak 0 (4-1) dan N sembilan 3 Felda United 0 (3-1)


TEGANU MEMANG NELANG !!!


Excellence .

35 comments:

Coolman said...

rasa2nya ek kalau lah Tteam ngn Terengganu layak ke final ada x pergaduhan tercetus..

Cik Jannah said...

go go go ganuu !

yan_n.i.m said...

ganuu kitewwww..!

iszieylyanziy said...

errr tumpang tanya,,peteh tu ape

Lai Qma said...

yaa..ganu nelang..^^

BeloG MTT said...

Tahniah tahniah tahniahhh ! Tak dapat tengok semalam gara gara sakit kepala,tidur terus =..="

izzahdegreat said...

tahniah terengganu...better tgk trengganu mara compare dgn kelantan ;)

nick izzatie said...

teringin nk tgk terengganu lawan t-team kat final nnti,,,,,,,,,

Khairil said...

hebat betul ashaari...

pandangkedepan said...

ashaari the best...peteh ganu peteh...:P

Cik Tetra said...

gudluck terengganu! :D

Papa Mifz said...

harap terengganu jumpo n9 di final...:)

cik kiwi's said...

huhu. ingatkan t-team bawah nogori~

harrazdani said...

TAHNIAH...tp harap2 jgn dua2 ganu di final..tak best plak..;)

msredcheesecake said...

tahniah pada yg menang... yg kalah, cari kelemahan,...

Iwanski said...

nananananaa... ganu kite...

Derus said...

tganu mmg nelang...:)..harap tahun ni T team vs Tganu...:)

EYFAalias said...

kite tak reti tgk bola. uhuhu. terengganu menang eh? congrats. huhu

tieha ismail said...

nelang tu ape....huhuhuhu

naiemah_ramli said...

cayalah ^_^

aRa ❤ aFiq™ said...

hebat tganu skunk :)

kusyi said...

peteh tu sepak!

yeay!! go ganu!! i loike t-team!! go t-team! haha.. nelang ganu! nelang! :)

My Mom's Diary said...

sokong negeri kite

My Mom's Diary said...

sokong negeri kite

aleen aiden said...

nelang tu maksudnye ape?hu3

harrazdani said...

ganu nelang bohhhh....

fiQ'Ra said...

T Team tu team ape?

Cik Tetra said...

nelang tu ape eh??

Khairil said...

bravo ganu!!!

mohdhazlan Dreadlock said...

nelang itu TIDAK MUDAH MENYERAH KALAH ...:)

PinQib said...

kelate??? hahaha.. gurau je.. jangan marah.. singgah balik =)

Run Away said...

bola...lagi!!!...bola lagi!!

cik wanie Lovela (CWL) said...

hehhe patut tak saya sy penyokong perak..perak kalah dgn selangor.sy mara selangor sy sokong tganu :P

aimie amalina said...

go2 lagiiiikkk!
hehehehe

anamizu said...

lan..NELANG tu ape???? =P





luv,
cik ana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...