Sunday, 2 October 2011

biarkan angin itu berlalu pergi .

aku berpaling ke belakang seketika ...luka semalam seakan akan xmungkin sembuh ...tanah yang aku pijak seakan akan masih basah kerana hujan kemarin ...hurm ...

mengapa mesti menoleh kalau sudah tahu ia xakan kembali ...seharusnya aku sedar bahawa hidup bukan lagi utk semalam ...tapi untuk hari ini dan esok ...


semalam biarkan saja pergi ...ia sudah menjadi guru ...agar kita belajar sesuatu darinya ...sekurangnya kegagalan semalam memberi kita nafas baru utk kembali berdiri hari ini ...nafas harapan supaya terus melangkah utk esok...

wahai manusia yang gagal ...ingat lah ketika kita terduduk ...jalan utk bangun sentiasa akan ada ...trs meratapi kegagalan tidak akan mengembalikan apa2 ...sebalik nya kita harus mengumpul kekuatan baru utk bangkit semula...dihujung terowong pasti ada cahaya...yakin lah ...kerana selain keazaman ...belajar dan usaha yang berterusan ...doa serta tawakal...KEYAKINAN adalah kunci kejayaan ...

orang yang berjaya bukan lah mereka yang tidak pernah gagal ...tapi mereka bangun dan belajar daripada kegagalan ...dan mereka tidak pernah menyerah kalah ...mereka cuba dan terus mencuba...mereka bukan manusia luarbiasa tapi manusia biasa yang semakin di uji ...menjadi semakin kuat ...tabah...gigih...berani....dan akhirnya berada di puncak...hmmm ...aku ingin menjadi seperti mereka ....berikan aku kekuatan itu tuhan ...

wahai angin ...terima kasih kerana membawa kedukaan semalam berlalu bersamamu ...

sekian ...lupakan kegagalan semalam ...teruskan kehidupan hari ini ...dan esok biar tuhan yang tentukan ...assalamualaikum ...salam kejayaan utk semua ...
never say never !

Excellence !


55 comments:

reenapple said...

look at your future... jangan dikisahkan kisah lalu... saometimes kita fail untuk merancang masa hadapan just disebabkan kita still menoleh masa lalu.. =)

CTK said...

tetibe terasa plak..huhu..ok, xnk da pndg masa lalu buatku teragak2 meneruskan masa depan..thank :)

Yumida said...

lately ni...mmg dlm mood2 yg -ve..kata2 tu mmg mengusik jiwa..hanya yg mengalami..memahaminya

sesetgh insan diberi ujian, ujian n ujian..tanpa kesudahan shgga hilang kewujudan diri bersama kehampaan.

org lain pula diberi nikmat yg semudah itu..ya....hanya semudah itu.

Ujie said...

yg pasti bersabar, berdoa dan terus berusaha utk keluar dr masalah yg membelenggu...alhamdulillah segalanya telah berakhir! itu pglmn saya sendiri.

Nazz@Purple said...

setuju..lpakan semalam yg telah menjadi sejarah..

ShErA said...

mereka yang masih tidak mampu menerima kegagalan adalah mereka yang paling sukar untuk berjaya

ch000tz axoera said...

move forward and whats done is done...inshallah Allah will always with us kan... ;')

AIEN NOT ALIEN said...

kita hidup bukan untuk gagal...


gagal sekali tak bermakna akan gagal selamanya.....


usaha & tawakal harus seiring....

Rara. said...

hey,thanks~ nice entri.
semangat terus nak jatuh dan bangun semula. biar jatuh berkali2 pon, rara still nak bangun dan terus bangun. i won't say never. i'll try until i get what i want.

dyanie said...

jgn putus asa

b strongggggggg!!!!!!!!

Cik Azizah said...

gagal sekali tak bermakna gagal selama2nya..go on dan teruskan kehidupan..kat depan ada jalan yg lebih baik :)

anamizu said...

keep on moving ;)





luv,
cik ana.

shalina said...

chaiyok2 :D
biarkan semalam berlalu .
dan hari ni dan seterusnya tak kan sama seperti hari semalam :)

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

nice! thanx.. don't easily give up! to me too. ahaha!
life must go on as we move on always to the next step.. the better.. even more better days by days~:)

KaK LimAh Si SupiR said...

let gone be bygone :)

niezam said...

yang penting hati kena sentiasa baik ;)

Coolman said...

JLn mesti Kedepan,Jgn kebelakang

aReLaN said...

moga esok lbih baik dr hri ini dan semalam. mae e susume = move forward!!!

nur farahin binti sulaiman said...

ayat yg menarik dan penuh makna.. semoga hari seterusnya terus ceria..^_^

Cik Kasih said...

suka kata2 di atas..

Saiazuan said...

forget the past, make action in present for ur future..

cik kiwi's said...

stand up for your self and never gave up when you're almost down...

:))

SukanSky said...

kata org tua2, kalau xgagal skali kita akn sntiasa melakukan ksilapan yg sama...

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sentiasapandang kehadapan :)

les privat gepe said...

kegagalan harus direnungkan untuk menggenggam keberhasilan

aidajusoh said...

kegagalan mengajar kita untuk jadi lebih kuat :)

tnZackJ said...

semalam adalah sejarah, hari ni reality, esok adalah mistri

afzalsukasuki said...

ko putus cinta ke bro?cha ngan yana kan ada..dorang single lagi.kalau tak minat mankete pun boleh.hahaha :D

*apa2 pun kawanku yg baik hati,tabah la ye.sesungguhnya ujian itu datang dari pelbagai sudut.kita cuma persiapkan diri, mental dan fizikal untuk menghadapinya :)

Fad said...

anda st smart n sempoi...betul....setiap yng berlaku pasti ada hikmahnya...jadikan pengalaman sebagai pengajaran...follow sini

gilaweb said...

really motivating :

Gadis Berkaca Mata said...

kegagalan yang menjadikan seseorang menghargai kejayaan.. dan apabila saat itu tiba pengorbanan diturutkan dan kerajinan di praktikkan,..

cindhadahniea said...

betul tu.. kegagalan hari ini tidak bermakna kite gagal masa hadapan...semua yang berlaku ada hikmahNya.. teruslah berusaha InsyaAllah anda pasti berjaya! =)

Khairil said...

lupakan semalam jadikan pengajaran...atur langkah dan pandang ke hadapan...

Ungu Violet said...

Jangan pandang belakang...

teruskan ke hadapan..

ada sinar cahaya menantimu..:)

adwafarahin said...

yg semalam jdkn pengajaran utk masa hadapan :)

Peah Glemer said...

hidup perlu diteruskan.

Azmi Khan said...

kegagalan adalah satu guru dan pengalaman yg terbaik....
jgn jadikan ia sbg alasan tuk lemah menghadapi hari esok....
syaitan amat suka bila kita lemah dan berputus asa.....
Jgn putus asa dan sentiasalah berdoa....

~SaL IjOu~ said...

kejayaan yg dikecapi setelah 'jatuh terduduk' berkali2 lebih bererti~

Nafisah Ruslan said...

sebab tu lah kita kene belajar dari kesilapan :)

Izzaty Ishak said...

Tipulah kalau boleh lupakan kisah semalam. Sesungguhnya yang semalam itulah kenangan yang akan mengajar kita agar lebih matang pada hari mendatang. Chill !

TiMbAHiJaU said...

sejarah biar jd rujukan :)

SYAF said...

singgah sambl baca entry.... banyak kata-kata semangat disini.... :)

syaz@rozelt said...

tenang hati bce entry nie..thanks~

mugmerah said...

sangat2 cantik gubahan ayat anda.. kepidap.. :))

♥ p a a n i ♥ said...

yeah move on!

ice cream said...

let yesterday become history...
tomorrow become mistery..
n today extra ordinary..=)

nick dot anis said...

Failure is good..but if we don't know why we fail..that's is the problem.

teyha said...

cool!!

Qaseh dalia adelia said...

kenangan hanya untuk di kenang bukan untuk di miliki ..pernah down tapi tak selamanya kita akan down .. bila dah bangkit balik .. kita akan sedar betapa cantiknya sinar menyinari hidup kita ..

iDa said...

anginnnn,sampaikan salammmmm......

stellaizz said...

jgn putus asa.....cool..gagal sekali x bermakna gagal untuk selamanyer

Puan Kutu said...

never say never!semangatnya baca entri nie..:)

Ms.Az said...

hdup msti diteruskn.. :)

amira afiqah said...

keyakinan adalah kunci kejayaan :) woahh.semangat dah ni.ehee

Miss uCu said...

rsa sedih plak...tp life must go on..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...