Friday, 30 September 2011

Skyline !...dunhill dan awek cun .


Sepasang kekasih di kedai makan.

GF : u tau x rokok ni blh wat u cpt mati? 
BF : mane ade. Jodoh ajal maut semua kat Tuhan yang tentukan...
GF : hmmmm...berapa banyak u habiskan duit untuk rokok?
BF : satu kotak Dunhill RM10. Perghh! Feeling... ... ...
GF : satu hari satu kotak. seminggu RM70. Sebulan RM2,100. SetahunRM25,200...ayg mule isap rokok bile??? 
BF : pandai math u ni...dari tingkatan 2. kenape?
GF : skrg ayg punye umo 24. 24-14=10..and then RM25,200 darab dengan 10 dapat RM252,000! Banyakkan yang u dah bazirkan dlm tempoh 10 tahun. 
BF : so? I ade mintak duit kat u ke nak beli rokok? Tak adakan?! 
GF : memanglah takde tapi kalau u tak merokok and u simpan skrg u dah boleh beli Skyline ke... Evo ke... semua boleh! 
BF : err...u isap rokok x yang? 
GF : Tak yang...kenape tanye mcm tu? 
BF : kalau u x isap rokok mcm i...mane Skyline u? lalala..
GF : hurm ..

AMARAN : Merokok merbahayakan kesihatan .

sekian ...mencipta alasan adalah halangan terbesar kejayaan dalam hidup...dan mereka yang selalunya  banyak beralasan adalah mereka yang gagal ...kerana mereka xpernah mencuba untuk bertindak... ... assalamualaikum  .
p/s : dialog ni aku cilok dari wall FB member aku ..huhu .


Excellence ...

60 comments:

Ku Azhar said...

hentikan merokok..belilah skyline..hehehe

♥tiehanurfatiha♥◕ ‿‿ ◕♥ said...

ahahaha!!!! sy nak skyline stuuu!!! :)

Eera Shera said...

lelaki merokok, x macho la.

berpenyakit.

KaK LimAh Si SupiR said...

ahaha..byk mksd cite ni :P

bella luna said...

last sekali,mmg menyengat,hehe,..

~SaL IjOu~ said...

utk menuju ke arah yg baik, pastinya ia satu halangan yg paling besar..perlu bertindak..tp bagaimana ya..sumenye bergantung pada diri..kerana hanya kita yg tau takat mana kekentalan kita..sokongan insan sekeliling hanya sebagai penambah semangat..pasti boleh..antara nak ngn x nak je..n perlu sedikit masa~ ^^

nuerule areyin said...

hahhaha lawak yg membina :)

laskar pelangi said...

HAHAHA. kreatif tu...=)
perokok memang tak macho langsung.dah la hembus rokok punyalah bergaya..cheh!

Fara E's said...

haha , bagus

afzalsukasuki said...

aku tak isap rokok dan aku bangga dapat beli kereta kuda!kahkahkah

♥Aien Najwa♥ said...

haha!!~~=D..tak perlu kan perbincangan..laki mcm niy kene biar jer..xphm bhase..

p/s : kurangkan rokok..tak pown jgn merokok if xnk mati cpt..=P hehe..

Eca-mel said...

entry terbaik~ :)

visit me
http://eca-mel.blogspot.com

misyamissyou said...

ade ke pegi tnye balik mane skyline gf dia..ish..nak kne penampo kot..haha..

Jer ... said...

tol tol .. aku pun dah berenti merokok .. buang masa and baung duit jee merokok ni .

Jer ... said...

tol tol .. aku pun dah berenti merokok .. buang masa and baung duit jee merokok ni .

kotak bulat said...

kalau menabung boleh la beli.. tp da spend tok bnda lain kan

Ekmi Rabat said...

lelaki musti ada byk jawapn, kreatif tak bertmpt. Setuju ngn Eera.. lelaki merokok tak macho, berpenyakit and bwak penyakit.


My Latest Entry: Penderma Sperma punya kira-kira 70 orang anak..

roha said...

hehehe kena balik gf dia. perokok tegar ni ckp ape pun bukan dia nk dgr pun.

ch000tz axoera said...

sungguh sexy itu keretaaaa :D i loikeee ...

Ujie said...

kalo tak nak..seribu dalih!

p/s: kalau betul sygkan gf tu, berentila merokok..

Eyka said...

pompn jwab balik

pompn: alaa u ni..i dah jual la skyline 2 smata mata nak blnje u rokok..baik kan i? hahaha:P

Cik Azizah said...

peh entry best! nak buat dialog gini gan cik abg la..biar padan muka die..muahaha

RinsyaRyc said...

tak suke perokok...

http://bulatmata.blogspot.com/

~capRIAnne~ said...

ahha...aku x kisah klw laki merokok...nanti bile die x dea, aku boleh amik harta dia...(kalaw ada harta la)...hahahaha

LYAfrina said...

hehe,.
sib baik laki kita mmg x merokok.. jaga kesihatan..amin..

tp xdpt lg nk beli skyline k..evi k..hik2

iqawangi said...

:)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

kumpul duet utk kawen..HAHA :D

♥ fara myra ♥ said...

sengalnye bf. huuuu

chekgu kechik said...

haha..kesian dgn gf dpt bf camtu..:)

izzana said...

lelaki mrokok pengecut.. sorry to say.. most of them merokok sbb gabra.. am i right?

izzana said...

lelaki mrokok pengecut.. sorry to say.. most of them merokok sbb gabra.. am i right?

mabk.abubakar said...

Betul gak.. mana skyline nyer?

cikguden said...

hahaha... terkena batang hidung sendiri... adusss

noorcahaya said...

ahaahaha setepek kene balek :D

ILA SYAMILA ♥♥ said...

kite x suke org rokok euwww ! hihi ekspresi diri itu pnting XD

milo said...

asap rokok busook lah huhu..

Khairil said...

moral of the story: hisap rokok atau tidak tetap tak boleh beli skyline kalau tak simpan duit...

delarocha said...

merokok tu tak elok...tapi saya isap jugak... ish ish ish

takde 'sayang' yang nak tegur.. ahaksss

Cik Kasih said...

alahai..ksian awek..ahaha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . dialog best tu . kretip je .

skyline tu :)

baca dan senyum said...

haha betul juga tu, kalau kumpul2 boleh dapat skyline sebiji

CTK said...

jtuh aty ngan rokok..eh cilap..ngan skyline...hahaha

kpah k-poh said...

mmg anti kpd rokok lebih2 lagi arwah abah meninggal dunia sebab barah paru2..

CikPuan Fara said...

erk sentap ayat last tu kekekeke

jehanfrhin said...

penah baca kt FB gak.. hehe.. ade2 je si BF dia nie nak bantah..
namun demi keselamatan & kesihatan .. katakan TAK NAK pada rokok.. >kempen jap< ^^

anamizu said...

member baik cik ana otw nak beli skyline..moge2 tertunai :)




luv,
cik ana.

maya anis said...

hahaha..pernah bace..

syieda_joy said...

xlarat nak nasihat dah... tp still xdengar..^_^

nk seribu daya, xnak seribu dalih...

NasZ said...

nice. fire balik nampaknya. haha. anyway, betul tu. rokok bukan bawa apa2 kebaikan pun.

MOHD NASER.com

Cik kasih rahsia said...

huhuhu....... pyah law perokok tegar nim. cm2 alasan. kita nasihat dia, dia nasihat kite balikhahha.

Intan Nabilah said...

kalau Intan jadi awek tu . memang kene sepok on the spot laki tu . buat sakit hati je tau ! HAISH !!!

neesa_jun said...

beb!pengiraan dia tu xbetul.marah kang cekgu math...aku dah terkona...haha

i am S!L4H.. said...

hehehhe

ade.. dalam garaj blkg rumah. saje x nak kluakan. =p

Mr iz said...

ada ni simpan atsas rak tv ni ferarri pun ada gak...he he he he he...mesti panas berapi je awek tu...he he he he

ISP said...

cantiknya skyline tu...:)

BiQa HatmiN said...

ades.......

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

les privat gepe said...

hadir untuk sahabat

Xioli Chan's said...

hahhaa. skyline woo.

Kotak Mancis / S_Basri said...

mana orang y xhisap rokok... mai nak tengok skyline... mana dia??? hahhahahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...