Monday, 5 September 2011

Tips menarik untuk mencari calon isteri .

Assalamualaikum ..

hari ni aku nak kongsi tips hebat utk lelaki xberapa hensem termasuk aku...hehe yang sedang mencari cari calon isteri ...cekidap ...selamat mencuba...haha 

Nak Pandai = Cari isteri cikgu... Nak sihat = Cari isteri doktor... Nak kaya = Cari isteri anak tan sri... Nak glamour = Cari isteri artis... Nak cantik= Cari isteri model...Nak gaduh = Cari isteri samseng... Nak sembang = Cari isteri penceramah.... Nak alim = Cari isteri ustazah... Nak gemuk = Cari isteri chef...Nak slim = Cari isteri xpandai masak...Nak selamat = Cari isteri polis... Nak stylo = Cari isteri kaki shopping... NAK MAMPUS = Cari isteri muda yang satu ofis dgn isteri tua.. Ahaks......


Jangan mengharap wanita secantik zulaikha kalau diri xsetampan yusof ...jangan menharap isteri setabah hajar kalau diri xsecekal ibrahim...dan jangan mengharap isteri sebaik khadijah kalau diri xsemurni muhammad ...wanita yang baik hanya utk lelaki yang baik ...namun jodoh dan pertemuan ketentuan Allah ...terima dan redha jika itu yang di takdirkan ....

sekian...kecantikan seorang isteri bukan terletak pada paras rupa tetapi pada budi dan hati yang baik ...


Excellence

46 comments:

diyana mn said...

like like like
(mcm fb plak nk like)...hehhe

aima mazlan said...

haha...
suke yang ni
*NAK MAMPUS = Cari isteri muda yang satu ofis dgn isteri tua.. Ahaks......*
kuikui...

cik bulan said...

tudiaaaaaaaaaaaaa..wei hatiku..hg dok minat kat sapa plak dah ni..haru..haru..haahahaha

**wajib kenalkan ngan aku..aku nk warning ko dia mu ni jahat..lalala~

Cik Aqilah Wardah said...

salam.. umang aihhhh~
tu dia haaa~

kalo nk smua di atas, nk kene crk isteri cmne plak eh??

eh2... jap, kompius sejenak.. bukan sy yg nk crk isteri.. :D

asamasin said...

Allah da cakap dalam Quran,kalu kamu nk yg baik,kamu pon kna jadik baik gak.. :D
so kalu nk isteri yg terbaik..kte sume kna jadik yang terbaik.. :D

simanis said...

Tak perlu cari isteri secantik artis, nnt dia demand mcm2...carilah isteri yang serba sederhana dan yang paling penting dia taat pada Allah dan insyaallah akan taatlah dia pada suami nya...

nok nikoh jgn lupe ato kad okeh...hehehe

Ungu Violet said...

hahaa....lawak2..

Nur Salsabilla said...

Nak sihat cari istei dietitian a.k.a pakar pemakanan..kah kah..

Tu cari nahas tuuu satu opis ! isk. sadis.

afzalsukasuki said...

haha dapat aku simpulkan di sini, komentar2 yang ko terima kebanyakannya adalah daripada mereka2 yang berminat untuk jadi calon isteri ko.haha

(aku tak termasuk ye tuan admin.mintak simpaaanngggg!!)

terbaek!

-|XypR|-SnipeR* said...

wahahahha.. nice tips...

yatie Awang said...

isteri yang sempurna yang mampu menjaga rumahtangga dan maruah suami

Cik Azizah said...

kahkahkahkah agak2 jijah tercalon kat mane yer..muahahaha

Qu azniza ;) said...

wahaah. tips yang menarik.

budakijaupendek said...

hehe,setuju.
jgn demand sngt =D

ABU said...

btul tu...tapi aku tak ensem tak blh nak deman sgt hahaha

ShErA said...

haha... calon isteri last sekali tu memang boleh cari masalah tu... apapun, terlalu mencari kesempurnaan pun tak boleh juga... tiada yang sempurna sebenarnya... cuma kena pandai seimbangkan...

diana said...

jahahahah

nak mampos pun ada ye...

inche hlovate said...

stuju2.. cuma yg akhir tu menakutkan haha

hyz said...

bersyukur dengan apa yang kita ada.. kalo dapat mcm apa yang dikata seperti dlm entri, bonus meh....

Mohd Izzar said...

kena betul kn diri sendiri dlu la baru ble cari isteri yg mcm tu gak..huhuhu..

tapi, lmbat lagi aku nk kawin..haha

syiela said...

hahahahha.. jgn dok cari pasal isteri tua ngan isteri muda 1 opis :)

i am S!L4H.. said...

hatikubaik nanti msti jumpe dengan hatinyabaik. hehehe
bole?

Ini Kisah Tia said...

ahahaa . Tia lettew .. :)
terima ajelah apa yang Allah dah tentukan ..

shida'R said...

suka suka :)

alhamdllah :)

MaMa AiNi said...

Tanhniah..mama suka dgn entry ini...slm aidil fitri dr mama..

iefa ujang said...

ahahah...nk mmpos 2 best.mau perang bagai nk kiamat.

CTK said...

hehehehehe...nasehat yang bagos :)

Yana Farinha said...

entry best uihh.. suka2 hahaha.
done folo u. jom singgah blog kita balik..;www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com..;)

Fathiah Hamim said...

paragraph last tuh penting. :)

Siti Nurazlinda said...

kalau nak cari isteri yang mulut becok = ? *haa , cuba jawab ...

btw , entri ni memang gempak ! :))

EnciK AxixOu said...

ingtkn btl2 tip..adesss

abah khalisha said...

abah setia pada yang sorang.hehehe..tapi kalau ada yang sudi untuk jadi no 2..abah ok je.kikiki
Work in progress

Amoychanteks said...

sama2 lah berubah ke arah kebaikan supaya mndapat psgn hidup yg baik :)

iMBobo said...

haha memang menarik tips ni..nak pergi cari anak tan sri jap haha

liya alia said...

bhahaha.. terbaik punya tips..

ika said...

haha...rasanya memang mampus kalau isteri tua n muda satu ofis...:P

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

sangat suka . hehe

:)

Khairil said...

semoga bro dapat yg terbaik!...

NICETEAMRO said...

http://cityiklan.blogspot.com
http://iklancoffee.blogspot.com
http://andaforex.blogspot.com
http://singgahiklan.blogspot.com
http://iklandimalaysia.blogspot.com
http://incomeiklan.blogspot.com

aiNa yaZiD said...

like..like.like....~! caya lah..! mudah2an dapat pasangan hidup yang baik. bia takde rupa, tapi sopan santun dan kaya dgn budi pekerti.

Chachos Cheezy Wedges said...

tension plak ble bace yg part atas tuh... tp yg bawah tuh sgt2 betol... aku sokong!! hahaha

myhatiku said...

nak mampus bermadu la ye..aha:D

excellence!

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. pnh bce kt FB ai2.. tip crik suami xde? :P

noornazuha said...

islam nak letak kan 4 syarat utama kan..so kita dah ada panduan....moga boleh diamal...hehe

♥ norlida ramli ♥ said...

hehe..nice!

Arina Shamsul said...

hek3..senyum je sy baca entri ni..menarik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...