Wednesday, 14 September 2011

cincin berlian yang berharga Rm42 juta .

Assalamualaikum .

gambar dari uncle google 

satu hari di sebuah kedai emas sekitar Kuala Terengganu...nama kedai emas terpaksa di rahsiakan atas sebab2 keselamatan...hehe...

alkisah ada seorang kakak cun macam lisa surihani tiba2 terkentut ketika menonggeng melihat cincin ...
dia tersipu sipu malu lalu melihat lihat sekelilingnya ...dan dia terperasan pulak ada seorang gadis promoter di belakangnya ...

gadis promoter tu senyum dan bertanya ..."apa boleh saya bantu puan '

kakak tu ingat budak promoter tu xdengar dia terkentut tadi ...lalu dia cuba cover dan menjawab ..." err berapa harga cincin ni dik '

Gadis promoter : "kalau tengok pun puan boleh terkentut ...saya pasti puan akan terberak kalau tahu harganya '...hurm .

sekian ...kalau kita fikir orang lain xtahu apa yang sedang kita lakukan ...ingatlah bahawa Allah itu maha mengetahui ...berwaspada lah .

p/s : cerita di atas tiada kena mengena dgn yang masih hidup ataupun yang telah mati .

Excellence.

51 comments:

ArulchelseA said...

mcm kenal je cincin tu..kih kih.. 1st lady punya tu..

i am S!L4H.. said...

cover sesama manusia mungkin bole..
=.=

diana said...

hahhaha...
aduhai..
malu la kalau jadi gitu...
sebab tu kena selalu berlatih tahan kentut..
heheheh

Cik Tina said...

haha. cinta rosmah. :P

teha said...

Allah tahu segala-gala nya :)

Terbelog said...

kahkahkah
kisah benar ke

ChaCha said...

haha...smpi bile nk cover...hahaha

noornazuha said...

fuhhhhh..kumpul duit seumur idup pun x dapet nk beli semahal tuh..kahkahakah

Cik Siti Aziz said...

ahaha..mcm ade kne mngena jerk..wee~

Khairil said...

ada yang tersirat ni...haha!!

aRa ❤ aFiq™ said...

haha.. ada2 jew..

MaiRa QuEeN said...

laen macam je..huhuhu

Azie Azman said...

hahaha..nicee..
bukan terberak je..terkeluar segala isi perut gamaknye ;)

Rara. said...

kes kentot ja? huahuahuha

Bro ahmad said...

42 juta ada kaitan ngan kentut ke? whaha

budakijaupendek said...

giler kejam promoter tu.
hahahhaha

syahirooAhmad said...

pecat promoter tu!

~SpEakEr Sek0LaH~ said...

Knape 42 juta?bkan 24 juta ke..haha..politik2..

Saddila said...

haha kelaka . sengal je .
:)

anamizu said...

sorokla selagi buleh =.='

teratai said...

penuh sindiran,tp melucukan!siapa makan cili, dia terasa pedas!

IEQAH said...

sentap baca ni..hehehe..
lucu tapi de cerita disebaliknya laa :)

said...

uish maunyer promoter tu kene pelempang dek bosnye sebab sebot berakk..haha

afzalsukasuki said...

kahkahkah menaruk tol tajuk entry ko :D

Cik Azizah said...

cis...kuang asam betol promoter tu..malu kakak tu..aduhai..mane lah nak sorok muka tu..haha

bella luna said...

erk,tp lau bab terkentut maybe kena maafkan kowt,bukannya sengaja pun,kang tak pasai2 bikin malu,.cian akak tu,hehe

neesa_jun said...

hahahah...kesian.....yang sales girl ni pon xkesian langsung kt org...

CTK said...

hahahah...prOmOter tu pOwn...jge la aty pelanggan...cOnfem cjadi beli+malu gilew2...hahaha


http://khayalan27.blogspot.com/

Pak Pis said...

waaa cincin tu aku cam huhuhu

Ini Kisah Tia said...

haha , dasat tol sampai terkentut yee ~

milo said...

hahahaha..hilang keayuan kakak cun tuh! heeee :D

syaz@rozelt said...

wah mesti merah muka puan tu..ape la sales girl tu..hehe

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

betul2 mendalam maksud entry ni

AYIE said...

sian la plak akak yg kentut tu.. huhu

Syuxer said...

hahah kisah yang amat tersirat sekali..sapa yang terkena memang akan butthurt la hehe

nick dot anis said...

anis pun cam pernah tgk je cincin tu?hahaha

nick dot anis said...

anis pun cam pernah tgk je cincin tu?hahaha

nick dot anis said...

anis pun cam pernah tgk je cincin tu?hahaha

CikHoneyBee said...

hehehe.. akan cikhoneybee jd sbagai pengajaran :)

piccione blu said...

haha..kelakar..fine:))

ishiko said...

err.. hahahhaa

piccione blu said...

:P

qylasyaqiera said...

selamber gile promoto tu..
adeh!! haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

dasat dasat

:)

~SaL IjOu~ said...

jwpn gadis promoter tu xley blah~ ;p

iye..betul tu..Allah itu maha mengetahui~

meaw said...

tiada kena mengena antara yang hidup dan mati eh?macam kenai ja cincin ni...muahaha :P

ASSOYFINGER67 said...

tahniah!artikel sinis yang paling best aku baca

Saiazuan said...

membazir je an

zareliqa afiqa said...

hahaha~ mcm slalu tgk jek cincin tu^^

Ezad Skytech said...

serius...memang semua TER la bila tahu harganya..huhu~

Bui Junaidi said...

hahaha..kalau terberak bau lah kedai tu..kekeke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...