Sunday, 4 September 2011

habis puasa hantu bonceng kembali merdeka .

Amacam bro raya panjang ...bestt ...raya sudah habis bro ...semua dah settle kan...puasa sudah...raya pun sudah...dah tu kau kembali lagi buat perangai2 lama tu ke ...kembali mengata orang...kembali ckp xserupa bikin...kembali buat janji tong kosong ...kembali buat benda2 xsenonoh...kembali langgar perintah tuhan...aduh ...harap2 x kau macam tu k...aku pun sama...harap sangat xmacam tu....hurm ...

sebulan ramadhan baru ni ...kau nampak baik je kan...hehe...so terus kekalkan kebaikan itu ...ramadhan adalah bulan mentarbiyah diri...mendidik diri membuang sifat2 buruk dan menjadi insan yang lebih baik ...xde gunanya sebulan je jadi baik bro...lepas tu kembali menjadi hantu...huhu sedih doe ...kalau kita kembali semula kepada segala tabiat2 buruk kita sebelum ni ...itu bermakna kita telah gagal mentarbiyah diri kita pada ramadhan yang lalu ...kalau bukan ramadhan kali sebagai titik utk kita berubah ...bila lagi ...cukup bimbang kalau2 kita xbersempatan lagi utk ramadhan yang seterusnya ....nauzubillah ...

bersama sama lah berubah ke arah yang lebih baik ...semoga ramadhan lalu memberi makna yang besar dalam hidup kita ...semoga Allah mengampunkan dosa2 kita yang lalu ...dosa kita sesama manusia juga moga di ampuankan ...kalau hari raya lalu kita telah bermaaf maafan...jangan ulangi lagi kesalahan yang lalu...maaf jangan hanya di bibir tapi di hati juga ...kita maafkan orang...Allah akan mafkan kita ...insaallah ..

kebaikan yang sedikit tetapi kita istiqamah dalam melakukannya lbh baik daripada kebaikan yang besar tapi jarang sekali kita amalkannya ....renungkanlah ...semua peringatan di atas khas buat diri aku yang mudah alpa ini ...walau syaitan kembali bebas ...kita mesti bebaskan diri daripada godaannya ...Allahualam ....

sekian ...selamat kembali bekerja semua ...jgn malas2 ...assalamualaikum...


P/S: best ke crite hantu bonceng lakonan zizan ngn juliana evan ni ...dengar2 tayangan hari pertama kutipan mengalahkan dark of the moon...hurm...ntah ...aku xtengok lagi ...ade x yang nak blanja aku p tengok....hehe

Excellence..

40 comments:

syafiqakarim said...

ada yg kata starting je best.pastu da hancurrr.tah -.-

Bell said...

adoii..rasa macam nak tengok je nie..

paie said...

hantu bonceng..
Tajuk cam gempak,best ke tak ekk?? hehe

~SpEakEr Sek0LaH~ said...

Rating 0h media 1/5 sbb katenye mempsendakan agama..

Cikgu Jaja™ said...

xbest tgk wayang citer melayu..sbb nnt kuar kt astro gk..kehkeh

yusuflaili said...

salam;
biasanya kalau kita melayu memang pandai buat cerita hantu,kalah org putih.

aRa ❤ aFiq™ said...

tingin gak na p tgk.. jum p tgk 2.. p kamoo lanje noh.. haha

cik ahmoey said...

hantu bonceng mmg terbaek..:) besh toxxxxxx..:p

uMie_cHan said...

rmi kate cite ni best... tp xsmpt tgk lg

Sarah Mohd Saleh said...

xbeshhh.xmengancam.xmnghairahkan.

anamizu said...

cite melayu konfem x segempak TAJUK..demmm!

Lieyda said...

adoiyai klntn xde cinema mcm mne nk tgk,.uhukssssssss

miratun madihah said...

nak tengok nak tengok

Lea IsNaw! said...

setakat citer melayu neh takyah la tgk kat wayang
membazir je

FYA PELANG! said...

hurm,, not bad :)

http://fyapelangi.blogspot.com/2011/09/segmen-aku-mahu-readers-setia.html jom join ! dapat adiah dan meningkatkan followers :)

Norhafsham said...

mmg pch panggong kot.bersusun org bli tiket tgk citer nih.

cik bulan said...

haha..saen ore pom kata bes gilos citer nim..

Nazri Razra said...

Rempit... jgn tak rempitt!!!

i am S!L4H.. said...

x tgok gak. best ke??
*ulang balik soalan*
larikkkkk

Paris Hilton (M) said...

hantu bonceng best!

sergeant keroro said...

macam best gak. selamat bekerja bro XD

asamasin said...

not bad la citer dye.. :D aku da tgk da.. :D

sirap merah said...

uuut ! haha..
aq pun lom tgok.. hdoy!

Nafisah Ruslan said...

hantu bonceng.. hm blum tgok lagi. tp org kate best..

*rainyscream* said...

insyaAllah berubah ke arah yang baik.amin~

p/s: ingat nak wat preview psl cte hantu bonceng. aahaha

Ezad Skytech said...

selamat kembali bekerja bro..(^^,)
tak tengok lagi cerita ni..huhu~

Cik Azizah said...

dengar kata best citer ni! tp tak tgk pon..baca sinopsis org je..hee

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki pom ta tengok lagik cetenie :)

Janggel said...

betul3x!!!
Selamat hari raya bro!

Haji Kadis Ringin said...

aku pn nk serang wayang esok ..tgk cite nih haha :D

Bro ahmad said...

semoga dia tumpang ko ! hahaaa

~Nana 귀여운~ said...

terbaik toqqqqqq..hehehheheh :P

~bUih-bUih ciNta~ said...

xtgk ag cter neyh, tp excited nk tgk cter nie..;p

Syuxer said...

biasala sikap orang islam yang berbangsa melayu..kadang2 sekejap je istiqamah..ni sikap harus dikikis..kalau tak, sampai bila2 islam tak akan bercahaya terang di bumi neh..

citer tuh aku download je hehe..panggung wayang takde kat kelate neh hehe

Amna.Qadeeja said...

kalo zizan yg berlakon mmg pecah panggungla hehe

dgr kata hari 1st kuar org cam semuat

Anif Abdullah| AA said...

haah,macam best je kann.. huhu
jom !!

syahirooAhmad said...

amboi.. tak beragak.. mengalahkan tf3.. haha. ko jgn macam2 lan.. :D

noornazuha said...

best ke citer tuh?x tgk pun..takot wugi lak beli tiket citer x best kan..tpi zizan mmg best

Ini Kisah Tia said...

jangan masa hari raya bermaafan , lepas raya hantu naik balik yee !

myhatiku said...

jom!:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...