Thursday, 23 June 2011

harimau malaya cakar lebenon .

ucapan tahniah kpd skuad bolasepak malaysia yang berjaya mengalahkan lebenon dgn jaringan 2-1 tadi kat bukit jalil selepas terikat 0-0 pada 19hb lalu di beirut ...malaysia akan melangkah ke peringkat seterusnya dlm pusingan kelayakan sukan olimpik 2012 london setelah menumpaskan pakistan dan lebenon...syabas ku ucapkan ...semoga impian ke olimpik menjadi kenyataan selepas berjaya melakukannya 39 tahun yang lalu ...



aku tgk bola sepak kita dah ada tanda2 peningkatan skrg ni ...walaupun xbyk ...selepas menjuarai piala AFC tahun lalu moral pemain bertambah ...baru2 ni skuad senior kalahkn myanmar 2-0 kat kota baru ...sebelum tu seri ngn hong kong 1-1 kat hong kong ...ok la tu wl pun perlawanan persahabatan ...jgn kesian2 ...kasi gegar k...kredit kpd k. rajagopal yang byk bawak perubahan ...

kata org bola tu bulat ...xde yang mustahil...aku yakin pasukan kita pun mampu bersaing di peringkat lbh tinggi ...dgn kesungguhan dan semangat kenegaraan pemain kita boleh beb ...malaysia boleh ! dan kita kn la trs bagi sokongan ...tapi adat la time menang puji melambung ...kalu kalah kutuk kaw2 ...kah2 ...sapa xsakit hati kalu main cam pondan ...hihi ..kalu nak kalah pun bia lah secara bermaruah ...kan ...di samping disiplin yang tinggi... skill yang baik... training gila2 ...strategi mantap ...kunci utama kemenangan adalah berjuang habis habisan hingga ke titisan keringat terakhir ...demi utk negara .


apa pun trs sokong bolasepak tempatan ...maju lah sukan utk negara dan peteh teganu peteh ..kih2


salam hormat ...hatikubaik melaporkan utk anda ...assalamualaikum .

Excellence


9 comments:

Mr AnOnymOUs said...

sek ganu k??hehe xpe2..
tahniah Malaysia!!

hamzah ian said...

malaysia!!!!

ZORA said...

tahniah untuk MALAYSIA......:)

Amirul Aqiim said...

1st half td msia maen mmg terbaekk..

2nd half sdih aku tgk.. kena serang je.. 45 mnit kne btahan.. dh la main 10 org je..

apa2 pun, msia ttap d hati! (^^,)

mr pot n mrs lat said...

go malaysia go !!
:)
btw ,
jemput singgah ke blog kami .
entry baru 'awak tanya saya jawap lhaa'
tinggalkan komen sekali kalau sudi :)

: MRS LAT :)

Ini Kisah Tia said...

oh menang ? hehe . tahniah Malaysia :)

Semut Senyum said...

tahniah malaysia.. saya suke jersi harimau malaya ini... ngaaauummmm!!!

Green Apple said...

ni team harimau malaya ke skuad olympic...
apa2 pon tahniah pd pasukan Malaysia

eclipsesweet said...

wah.. bagus2.. ni bangga jadi anak malaysia ni.. hihi..

nway, budak ganu ek?? sama laa kita ye.. ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...