Wednesday, 22 June 2011

setakat 75 sen baik kau bela ikan skila .

hari ni aku buka fb aku ...then ada la sorang kawan aku tegur ...lama xnampak ...pergi mana ...aku cakap aku duk layan blog sekarang ..haha ...aku ajak la dia layan blog skali ...dia cakap kau dapat berapa dah duit nuffnang ...aku kata rm0.75 sen ...kah2 ...la baik kau bela ikan skila ...kata dia ...haha ...tergelak aku ...aku tahu dia gurau2 ...dia kata ikan skila pun rm7 sekor skrang ni ...kau pergi cari je kat mana2 paya ...kalu dapat kau jual kat cina apek kedai akuarium ...untung maa ...kalu kau dapat 100 ekor sehari ...dah rm700  maa ...aduh ...paya mana aku nak cekau byk tu doe ...kau ingat ikan tu blh tangkap ngn jala ke ...kah2 ...kutip sekor2 bro ...




hihi ...aku dah bagitahu sebelum ni ...blog ni bukan utk buat duit semata-mata ...tapi kalau nuffnang bagi alhamdullilah ...kih2...aku buat blog ni pun sebab aku dah mula suka ...xtahu knp ...dulu suka silent reader je...mcm aku kata la ...kat sini tempat kita kongsi cerita...release tension...share idea ...luah perasaan ...tambahkan ilmu ...cari kawan dan eratkan silaturahim ...blh gak aku isi masa lapang aku malam2 dari aku duk meroyan xtentu hala kat mana2 ...betul tak .

fb dah jadi rumah kedua aku ...sori fb ...hihi ...status pun jarang dh update...ye la kekadang boring gak tgk menda sama kan ...dulu pernah gak terjebak ngn sindrom gila poker zynga ngn cityville...kih2...ape salahnya buat benda baru plk ...skurang nya aku mula tahu dan belajar ...ooo begini rupanya dunia blog ...tapi aku baru nak berblog ...hari ni genap 44 hari umur blog aku ...kerdil rasa diri ...mmm ...xtahu selama mn aku blh bertahan kat sini ...harap2 lama la ...huhu

bagi aku hidup ni kita perlu sentiasa belajar sesuatu yang baru ...xkira la apa pun ...sebab setiap hari akan muncul perkara2 baru ...dan kita kena bersedia utk menghadapinya ...dunia hari ni di tentukan oleh kepantasan ...maklumat di hujung jari ...kebijaksaan mesti selari dgn kepantasan ...contoh kepantasan mendapatkan maklumat2 baru ...kalu x kita akan ketinggalan ...

kpd kawan2 yang trs follow2,blog walking,stalker2 dan support2 aku ...terima kasih berbanyak ...kpd blogger samada junior atau otai sudi la kiranya bagi pandangan ke komen ke tips  ke apa ke...nk kritik ke ...hehe ...pandangan dan kritikan anda di alukan ...sebab aku nak belajar ...serius . 

k lah dah nk mahgrib ...stop dulu ...buat lah apa saja selagi ia tidak melalaikan tanggungjawab kita sebagai manusia itu tidak akan menjadi satu kesalahan ...salam petang rabu ...assalamualaikum ..

Excellence


14 comments:

AINNZ ABIGGAILL said...

Hahahaha. duit nuffnang kita pun posenn posenn je ;]

EiZaRaZiErYa said...

ahahaha...same lah~ fb dah jadi rumah kedue~ ehehe..
▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄ wink3 >_<

missRieRie said...

haha .. tak pe .. kita mengejar kepuasan .

mazeermohamad said...

betul3! macam perli je kan,, ala~ relax la beb! kumpul3 sikit3 lama2 jadi3 bukit3! :'P

Let's Try It Now! Add Blogger Popular Posts Cool Effect!

ika said...

betul2...nuffnang mmg xley harap la...dah 6 bulan berblogger...duit masuk 50$ je...mmg tragis ye...tp berblog mmg fun! :D stuju...

alif haris said...

hehe tape .. yang penting semangat blogging tu tetap mmbara :) hehe .. keep it up okay :)

Siti Mashitah Saidin said...

aku cuma dapat 4.50 sepanjang sethn berblog... keh keh keh... betul.. tak payah pikir sangat dwet nuffnang tuh.... berblog la dengan jaya nya.. cewah!

NUR AIN AZMAN said...

HEHE, nuffnang aen pun posenposen je pon. hihi

p/s : tlg aen leh?

http://officialaenlicious.blogspot.com/2011/06/life-is-so-colorful-photo-contest.html

syaza kelyza said...

best kan dapat blogging ni . memang satu kepuasan .


hari ni duit nuff mungkin 75sen . tp tengok la nanti bercambah gak duit tu . good luck okay :)

i'm fateehaa said...

jaga-jaga. kamu suda di hack oleh saya. hahaha
juz kidding! :)

Siti Arfah said...

Em setuju2 dgn entri awk neh. hehe. N btol2, skg2 neh sy pn dh mle brmint dgn blog. n dh jrg2 update fb. hehe. Fb mmg smkin mmbosnkn. kalo blog neh sekurg2nye kte leh dpt byk mklumt ble ziarah blog org lain, dan bebas nak tlis ape sje. en,en . heee

lala said...

like entry nih...dunia blog nie kadang2 dpt ilmu juga..^^

Boni JLL3 said...

ok.. ko beri perhatian sepenuhnya. Biar aku bagi pandangan peribadi aku. Please pay attention.

1. Blog ko ni tak ada peti ais.
2. Blog ko ni kekurangan zat besi. jadi, banyakkan minum vitagen.
3. Mana perginya Nas Ahmad?
4. Jangan lupa potong kuku.
5. Semalam aku layan tb3.best..

Jadi, inilah pandangan2 peribadi aku terhadap ko k.. Aku rasa blog ko ni da ok sangat2 da. Superb habaq hang

Phat said...

x yah pandang duit tu kalo dia bagi kita amik hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...