Saturday, 6 August 2011

LATAR BELAKANG ARTIKEL HITAM ATAU PUTIH PALING BEST??|SEGMEN

Assalamualaikum .

INI SEGMEN WANCIKGUMUZIK|NAK JOIN KLIK SINI

Warna hitam dari sudut pesepsi negatifnya seringkali di gambarkan  sebagai simbol kepada kegelapan...misteri...ngeri...menakutkan...kegagalan ...jalan salah ...kejadian buruk ...black magic...black metal...
aduh teruknya ...tapi mengapa aku masih memilih hitam sbg background blog aku ni ...kenapa x warna lain ...kelabu taik kucing ke...biru air laut ke ...ataupun hijau daun pisang ...tentu skali pada pandangan peribadi aku hitam ni ada dia punya keistimewaan tersendiri berbanding ribuan warna2 lain yang wujud kat muka bumi ni ...aku lebih sukakan hitam walaupun aku juga suka kan warna2 lain...

Kenapa hitam ?

Hitam terjadi apabila tiada biasan cahaya yang memancar retina mata kita ...lalu ia menjadi pemuka yang sangat berkesan utk menyerlahkan warna2 lain yang terukir di atasnya ...warna2 lain akan kelihatan lebih terserlah bila berada di atasnya ...contoh warna putih ...apabila di tulis atas pemuka hitam ia menjadi jelas dan senang di baca ...xcaya cuba korang baca artikel blog aku ni ...jelas x kekawan...hehehe ...kalau xjelas ada masalah mata r tu ...haha ...

ingat x masa kita belajar kat sekolah dulu2 ...papan hitam digunakan ...duduk belakang skali pun blh nampak apa cikgu tulis ...kalau pertunjukkan bunga api mesti main waktu malam kan ...baru lah nampak meriah dan cantik ...maksudnya utk menghasilkan sesuatu yang menarik...kita memerlukan permukaan hitam dan gelap...laksana bintang...dia memerlukan malam utk memperlihatkan kewujudan dan keindahan dirinya...walaupun sebenarnya dia wujud juga di siang hari...tengok betapa pentingnya warna hitam ...sebab tu aku suka hitam ....

kerana hitam itu menawan...nampak elegance...stylo ...cool...rilex ...simple...dan mudah matching dgn formasi warna lain ...ia boleh menutup kecacatan dan kekurangan jika kita bijak menyusunnya ...kerana warna hitam blh mempengaruhi orang tertumpu kepadanya dan mengesan sampingkan benda2 remeh...ini menjadikan blog lebih kemas dan tersusun ...hitam2 si buah manggis ...kulitnya hitam isinya manis ...ahai! ingat pulak lagu tu .

hitam itu warna kehidupan ...namun ia juga memerlukan warna2 lain utk menjadikan perjalanan hidup lebih menarik ...terutama warna putih ...kembar dan seterunya paling kuat ...kalau hitam mesti putih ...kombinasi yang sukar dipisahkan...mereka saling melengkapi antara satu sama lain ...macam bendera terengganu ...hehehe ...

k lah itu secebis pendapat peribadi aku tentang warna hitam ...korang pun ada pendapat tersendiri tentang hitam dan warna2 yang korang suka ..bagi aku ...warna apapun yang kita pilih ...kita yang akan mencorakannya utk menjadi lebih menarik ...corakkan warna kehidupan kita dgn warna warna ceria dan gembira...walaupun kita hanya di beri 2 warna asas iaitu hitam dan putih ...kita mampu mengubahnya ...

Sekian dari aku budak ganu yang suka hitam ...terima kasih sudi baca .


P/S : korang rasa blog aku menarik tak dengan  background hitam ni ...SILA BAGI KOMEN DAN PANDANGAN IKHLAS...

excellence .

48 comments:

Ungu Violet said...

assalam...

kebanyakan blog lelaki warna hitam lah...

sana hitam...sini hitam...huhu..

susah nk tengok blog lelaki yg kaler lain...x lelaki kot klau pilih kaler len..huhu

skolah skang dh advance dh...papan itam dorang dh buang dh...ganti ngan white board...ade yg guna smart board lg...huhu


apa pun lelaki mmg sukakn kaler hitam kan..kan..kan..

lelaki mmg seorang yg misteri..hihih

ABU said...

hitam bagi aku adalah keunggulan hehehe

wan_cikgumuzik said...

wahhhh.. ada lirik lagu di situu..!! exelent..!! haha.. bagus penjelasan anda dan boleh dikongsi bersama.. terbaeekk bro..!!

THANKS sebab sudi join segmen aku.. aku sangat harganiya,,, zassss..!!!

smiley_ama said...

hitam memang semad :)

Cik Bell said...

hitam itu menawan ..bukankah?

putih itu ditawan..hahaha bolehke?

kotak bulat said...

hitam manis..yang hitam manis...yg hitam manis..pandang tak jemu,pandang tak jemu...lalalala~~~

:P

[sutera kasih] said...

bermutu.keunggulan.anggun.macho.segak.misteri hehe

Boyz_ed said...

Emm, hitam smart !!!
Putih plak !!! Surrender !!!
Hehehehehe !!! :)

harrazdani said...

kita serupaaaa..aku suka bab mengesampingkan perkara2 remeh tu...penerangan yg mantap pasal bintang dan papan hitam tu...kipidap bro..hidup geng2 hitam

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

hitam oh hitam .

hitam menawan tertawan

hehe :)

Far8 budak baik said...

hitam nmpk kemas...
sy rain..hahahahahaha...
aku pun hitammm hidup hitam wehhh..
hahahahahaha go black go ekekeke

masyiu said...

hetam nmpak matang bro...xperlu nak rainbow sangat...hehehhe.=)

Rain said...

ada bantahan!

hehe..

munira hashim said...

Muni setuju ngan awk...hitam terbaikk

Miz Novexx said...

hitam tu misteri,
putih pulak suci
(^__^)V

Saiazuan said...

ada geng warna hitam :D

nazirah said...

putih itu suci hehe ;)

CikFF said...

hitam itu cool.. kekeke~

aLyA_syGS said...

wow wow wow..
hitam itu cool...

anamizu said...

mmg lelaki suka hitam sllunye..hehe
blog cik ana plak kaler putih..hehe

amni azmira said...

sukeee..^^
background hitam pilihan saya juga..

PEAH said...

for me, warna hitam suit dgn laki while white suit dgn girls..

kau laki ke perempuan? huhu =p =p =p

tnZackJ said...

wah, rajinya join segmen...
tak tau bila la aku ni nak join..

anis aneesa said...

err,xtaw la nk komen ape sbb dua2 kaler sy suke..ehehe..n sy pun org tganu gak..=)

cemomoi said...

hitam putih kehidupan
hitam putih warna bendera pahang
hitam putih juga warna taik cicak
tapi hitam dan putih buat mata lebih cerah

cucu umie said...

ayie suka warna hitam..but someone kita perlukan juga warna2 terangl ike hijau and so on untuk menatap keindahan..hehe nice shring tntg hitam..lagi2 papan hitam

nashanadz said...

hitam elegant.. putih bersih ;)

C i k P i p i T e m b a m said...

cikguuu ! :P kita penah jmpa belog budak laki kaler pink lagi tauu . hakhak . tp cute je . hitam ok . elegance and retro la cket . kahkah . org trengganu ke ? konfem nsem ni xD

Ujie said...

sejujurnya...mata saya lebih mudah membaca entri dgn background putih.

utk warna blog tak kisahla warna apa.

sara zainol said...

bckground blog warna htam smart sgt kot.. hehe dr bckground blog warna putih.. hehe sakit mata bila baca dlm gelap :)

TYNTHA LANA said...

Lana rasa hitam bila baca komen2 kat atas..macam nak pitam,hahahaha

awal2 blogging dulu, lana pun pilih color hitam.. no hal lah.. apa color pun boleh sebab tiap satu color ad fungsinya.

~~Ok je lan, bagi lana, kalau da blog color hitam, kalau nak buat gabungan warna, usah lebih 3 color.. kalau lebih, tu yg buruk jadiknya.. cam lan, hitam,putih, merah.. its so good enough! ^__^

Ct Aja said...

Hitam+putih+merah...memang menawan, blajar dlu slalu wat slide power point gn 3 kombinasi wrna ni..hi3

Photophobia eyraa ! said...

okeyy dah tuu cikk :D
hehehee , HITAMM senang view ngn kaler terang . KIPIDAD :D

anis said...

hitam itu menawan...putih itu menarik...

hihi..

btol kew???

apepom kalau nak beli kete..mmg sush nak pilih hitam ke putih...

bit selalunya, di mana ada hitam..di situ ade puteh..n sebaliknya...

panjang betoi pot pet.. hihi..=D

aRa ❤ aFiq™ said...

ara suka blog wrna itam tlisan putih.. nmpk smart.. ^^

Xavi De said...

hitam itu menawan...keh3x..
eh, tapi dalam crite G.I Joe, yg kaler itam baek, kaler putih jahat kan...:D

Shamsuddin Amin said...

hitam la best... misteri...^^

Diary oF Mine said...

pink?? hehehe... mna2 pun blh... asal x sakitkan mata sgt... huhu

Klik Aje ! said...

Aku minat hitam...tp blog putih,pasal ape? utk kesenangan mate pmbaca...huahuahua aku buat blog utk semua org enjoi apabila berknjung kesana walaupun aku sakit hati tgk blog sndiri. hahahaa

Khairil said...

hitam memang best!...tapi bro masa time aku sekolah dulu memang orang panggil papan hitam tapi hakikatnya papan tu berwarna hijau...hehee

ika said...

style gak hitam...tapi make sure jelas la...kalau tak org susah baca...:)

aku said...

okeh jer...tp xbpe nk mmbantu sgtla bila blackout nt...hihi

nadia fatihah said...

yer hitam itu simple. tapi oren lawa. hakhak :P

Anif Abdullah| AA said...

hitam itu sexy kak..hehe...
blog anif hitam cam akak gak ^^

ayubunga said...

sy juga guna itam..dh byk kali tukar layout, hitam ttp jd pilihan dr dulu.
reasons?

nk tulis guna tulisan wana terang mmg superb.

nmpak tenang.

kalau blogging mlm2, ta ganggu rumet tido sbb wana gelap..ta terang mcm puteh punya bg..hehhe

kan?

Ferry I said...

kalau saya lebih suka putih, kata para pakar dalam dunia SEO lebih disenangi.
Kemarin-kemarin pake yang warna hitam.Suka ke duanya sich

Ferry I said...

kalau saya lebih suka putih, kata para pakar dalam dunia SEO lebih disenangi.
Kemarin-kemarin pake yang warna hitam.Suka ke duanya sich

HASMARAFIZZ CORPORATION said...

owhh..ada kawan kita pun suke hitam gak..putih pun suke bile dicampur tolak jadi ler hitam putih.ehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...