Sunday, 14 August 2011

LEE CHONG WEI TUMPAS DI KEJUARAAN BADMINTON DUNIA .

Dari Arena Wembley Kota london - Datuk Lee chong Wei terpaksa akur sekadar muncul sebagai naib juara di Kejohanan Badminton Dunia setelah tumpas kepada musuh tradisinya Lin Dan dalam aksi 3 set 21-20...14-21  dan 21-23 ...chong wei gagal mengulangi kemenangannya ke atas Lin Dan tahun ini  selepas melakukannya pada kejohanan All England di Birmingham pada bulan mac lalu ...



Datuk Lee Chong Wei merupakan pemenang pingat perak olimpik beijing 1998 ...Juara All England edisi ke 100 dan pemain badminton rangking no 1 dunia sejak 2009 .

Apapun Syabas Datuk Lee Chong Wei ! ...perjuangan belum berakhir...lupakan kekalahan ini...ayuh kibarkan Jalur gemilang ...

seorang JUARA tidak pernah berhenti berjuang ...dan seorang yang berhenti berjuang tidak pernah menjadi juara ...berjuang lah sehingga ke keringat terakhir ...

sekian ...info terkini ...assalamualaikum .

Excellence!

21 comments:

사유리 하나 (SaYuRi) said...

tak suka Lin Dan!
Selalu menghampakan peminat badminton Malaysia ni lah hehehe

ku-cit said...

kalah lg dgn lin DAN..

Khairil said...

dengan semua orang chong wei boleh menag tapui dengan Lin Dan mesti dia tak boleh blah...adeh...

Miz Novexx said...

mungkin takde rezeki kot, harap kekalahan ni sebagai pembakar semangat kepada Chong Wei untuk bangkit semula...
:)

mr.dinie said...

sdeynye chong wei kalah..huhu

Fathiah Hamim said...

dah berapa kali dia kalah dengan lin dan. huhu

Jasman said...

walaupon kalah dia main mati2an...betul x?mungkin xda rezeki dia...

Hurun Akita @ Ciktika said...

suka tgk teknik lindan main,,, n ukanya yg hensom

Sudir Suichi said...

lee chong wei~~ we will owez support u!!!

FIQA ANNA said...

fa baru ingat nak wat entry pasal chong wei tadi :)

masyiu said...

tapi...lin dan hencem...hehhehe.=)

EmpayarUtama said...

Tahniah buat Chong Wei. Sebenarnya Lin Dan jauh mengatasi/meninggalkan Chong Wei cuma dia tak banyak NAK MENANG tournaments. Dia bukan pedulipun pasal ranking tu...

mr_right said...

betol tuh. setiap juara tak pernah berhenti berjuang.. tape.. rezeki d mana2. hee

http://hafizilmi.blogspot.com/​2011/08/followers-tu-penting-k​er.html

Liyana Zahim said...

Ni msti sbb isbun yg hilang tu.. Patot bg smgt kat ank buah.. Aishhh~

Liyana Zahim said...

Ohhoi salah taiplah di atas.. Bukan isbun.. Misbun.. Hahahahhaha~

iMBobo said...

terbaik!!! :)

mOhD hAfiz said...

chong wei is the best..wlu klh dy tetap power.. lin dan mmg hebat...rzeki dy kali ni..

Saiazuan said...

mayb disebabkn faktor umur juga dia kecundang.. xde pelapis ke?

nazira said...

Pasrah je la.. lain kali cuba lagi k..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Cik Gee said...

selang seli dorang ni.. nanti lawan balik giliran chong wei lak menang. pastu lin dan, pastu chong wei, pastu lin dan pastu chong wei.. pastu pastu...

♥Aien Najwa♥ said...

Go-Go-Go Chong Wei..Lin Dan sebenarnyer sudah dapat menghidu gerak geri chong Wei n semestinyer dier akan carik jalan utk menjatuhkan pihak lawan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...