Thursday, 14 July 2011

dinasour pun makan kat chicken rice shop .

assalamulaikum ...

korang percaya tak ...menurut kajian ahli zoologi telah mendapati bahawa dinasour adalah spesis makhluk tuhan yang turut makan nasik mcm manusia ...dia punya feveret nasi ayam...kah kah ...aku langsung xpercaya ..haha ...adoi kalu nk kencing pun agak2 la der ...kau ni xhabis2 nak menipu dari zaman batu sampai lah zaman semua org dah ade facebook ni ...mmm ...aku ingat lagi doe masa sekolah rendah dulu ...kau bagitahu semua orang yang belakang rumah kau ada gua ...pastu dalam gua tu ada naga ...haha ...aku yang xtahu pe2 masa tu blh plk percaya ...huhu...tahayul punya orang ...spesis manusia suka cakap lebong ...kata org teganu ...

manusia yang suka bercakap bohong ni memang xboleh di percayai ...walaupun kau kata tu bohong sunat ...mana ada bohong sunat ke ...bohong makruh ke ...bohong tetap bohong ...skali org tahu kita menipu ...sampai bila2 dah orang susah nak percaya kita ...kita akan hilang kawan ...hidup pun xberkat ...


teringat plk cerita si mamat kambing yang menipu org kampung tentang rimau dtg nk mkn kambing dia ...akhirnya rimau betul2 datang habis mkn kambing dia ...orang kampung dah xpercaya sebab dia telah menipu pada mulanya ...padan muka ko ...huh ...pantun melayu ada berbunyi ...'siakap si nohong gelama ikan duri ...bercakap bohong lama2 mencuri' ...haa nampak x efek dia ...buruk tabiat menipu ni ...perompak mn ckp betul bro ...tapi sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga ...lu langsi ..lu mati ...skali kantoi ...buruk padahnya ...

dan mereka yang termasuk dalam golongan org2 munafik adalah mereka yang apabila bercakap dia menipu ...menipu adalah makanan mereka apabila membuka mulut...seolah olah kalau tidak menipu mereka akan mati kelaparan...semoga Allah jauhkan kita semua drp golongan ini ...golongan yang sangat di cela di sisi Nya ...bertaubat lah kalau kita pernah melakukan kesilapan...sesunguhnya pintu keampunan tuhan itu sentiasa terbuka luas ...

bercakap benarlah walaupun pahit ...kerana sesuatu yang benar xkan pernah mnjadi salah ...dan sesuatu yang salah xkan pernah menjadi benar ...

sekian ...bersama kita muhasabah diri ...terima kasih krn sudi membaca .

Excellence 


31 comments:

Miz Novexx said...

betul... tapi bohong sunat tu macam dah jadi trend pulak zaman sekarang

TYNTHA LANA said...

Kadg2 tertanya, dari mana dan dari siapa sebenarnya istilah bohong sunat tu dtg ya? yg tabuleh bla, ada 'sunat' je, wajib,makruh,harus takdok la plak.

Siti Safiyyah said...

<-- pantang bila orang menipu bab mati2 ni. hohh

Lieyly ︱ Alia said...

kalau selalu bohong , dri bohong sunat tuh...boleh jdi berdosa dah..
kalau asyk bohong ja kan :)

cik aisha said...

adeh dinosor mkn nasik....abeh tu sy nk mkn pe?

erm bohong ttp bhg,berani bhg berani la tanggung...

kutoOobambOo / ericoanaci said...

sins mcm citer , ye ye owww jer... hu3

cik hana nasir said...

aku ade bohong ngn somenone. tp aku tak reti nak explain kat diaaa. bohong ni easier from telling da truth.

misspurple said...

hahahah moden sgguh dinasourrr 2 =) hahahah !! lawak bnggang apakah itu ? betoi2,bohng2 lama mncuri..huhu,tpi nsa ase org mcmtuh mybe tbiat da kot..x leyh nak ubah =)

myhatiku said...

nauzubillahi min zalik..
mohon dijauhkan drpd golongn ini..
thumbsup entri!:)

ShErA said...

bercakap benar lebih baik daripada berbohong dan akhirnya lebih melukakan org lain dan diri sendiri.. walau sesukar manapun ia...

Si Pengembara said...

aikkk? hahahaha....

candybiru said...

hati..ko annoying laaaa <--ckp ikhlas..x bohong..
ahahaha..

stellaizz said...

hahahahahahhaha mcm2

difficult easy. said...

bagus entri ni. :)

Terbelog said...

dah la aku tgh lapa nasik ni
he3

Khairil said...

aku paling boring dengan orang penipu...huhu

ChaCha said...

huhu...buhung buhung..hehe

Ini Kisah Tia said...

siapa tak pernah membuhung ??

cik bulan said...

msti pas kne nih...wahaha..=D..
**Sabar ye hatiku..^^

nC said...

kalo nasi dinosaurus gmn y rasanya?
dinosaurus goreng rica?
pepes dinosaurus?
soup buntut dinosaurus?

hehehe

Aku Afzal said...

haha jauh ko olah ye.dari dinasour makan nasik sampai cerita si pembohong :)

yup jangan jadi pembohong..bila dah terkena..tak de siapa lagi nak percayakan kita :)

cik kacak said...

menipu ni , burok padah nye ye dak ? ;)

Fathiah Hamim said...

mana datang idea bohong sunat ek

Siti Arfah said...

Entri menarik !! :). Sama2 la kta cuba utk brckp benar, wlupn mmg ia nya pahit. huhu

i am S!L4H.. said...

bahaye2..

Rafidah Farhana said...

Ni orang yang cari glamer dgn menipu ni. hahaha.

ana raisya said...

sweet la plk tajuk die hihi

kotak bulat said...

KB tak pernah jupe dinasour lagi.. :P
bila selalu bohong, org da tak percaya walaupun kita ckp benar..




p/s: kb masukkn blog ni dalm bloglist mereka VIP ye.. :)

Nurnajwa said...

Hahahha, sini ckp pampung XD

mr pot n mrs lat said...

blogwalking . .
baca entry . .
and ,
tinggalkan jejak . .
sori lame x jenjalan sini . .
jom jom ke blog kami . .
ada entry baru :)

♥ norlida ramli ♥ said...

tak suke betul org yg suka berbohong nih!!mencik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...