Saturday, 16 July 2011

makcik kacak macam rosyam nor .

hai kak...hehehe...apa pulak kak ...makcik la dik ...huhu ...salah ke aku panggil kau kakak ...salah la dik ...makcik dah veteran la ...bulan depan umur makcik dah 52 tahun ...cucu pun dah berlambak...hah ...biar betul kak...eh eh makcik ...hehehe ...mati mati aku ingat umur makcik 25 tahun ...keh keh...xde la aku agak2 umur dia mula2 dalam 35 tahun...paling x pun 40 tahun...ni dah 52 tahun...masih mantop siot...apa kes...apa rahsia makcik ...tolong habaq mai sikit ...makan jamu mak dara ke ...ke makjum pak tani ...xkan setakat pakai fair n lovely hari2 blh jadi macam ni ...kalau rosyam nor aku tahu la dia nampak muda sebab minum power root ...haha .

senyum selalu dik ...banyak senyum ...hidup akan bahagia ...bila bahagia xde la kerut2 kat muka tu ...kurang la kedut2 kat muka tu ...baru nampak aura seri wajah kat muka ...ooo ...simple nya petua makcik ...dgn hanya senyum je boleh awet muda erk ...hebat2 ...tanpa modal satu sen pun blh buat kita nampak berseri seri...



kata dr fadzilah kamsah bila kita senyum badan kita akan merembeskan sejenis hormon nama dia endorphin...horman akan bagi kita keselesaan kepada otak...dan otak akan memancarkan signal positif kpd tubuh ...so...kita akan jadi semakin sihat dan bertenaga ...antibodi kita semakin kuat...dan hidup akan jadi ceria dan bahgia ....pendek kata awet muda la ...ooo ...jadi rembeskan selalu enzim endorphin anda utk mendapatkan proses mengekalkan keremajaan secara percuma ...haha ...

satu hari ada seorang sahabat tu bermuram durja ...dgn muka kusut masai datang berjumpa rasullullah ...lalu dia bertanya " ya rasullah ...kenapa setelah aku berusaha bertahun tahun tetapi aku masih lagi xberjaya mengubah hidup ku" ...jawab baginda sambil tersenyum " ...kau ukirkan senyuman di wajah mu ...nescaya kebahgiaan itu akan datang kpd mu "  ....


bila kita senyum dgn ikhlas ...orang pun suka kat kita ...kawan pun akan mudah dekati kita...kalau jual barang pun laku ...orang pun selalu nak datang kedai kita ...badan jadi cergas ...otak jadi cerdas ...hidup jadi ceria...apa lagi mau kawan ...senyum lah ...cam kata najwa dan malique ...senyum xperlu kata apa apa ...

senyum itu sedekah paling mudah ...dapat pahala ...tapi jgn lah panggil orang yang suh kita senyum tu peminta sedekah lak ...huhu ...senyum memberi tenaga ..kesihatan dan awet muda ...ia juga blh meredakan kesakitan ...rawatan psikologi utk pesakit kronik adalah dgn memberi senyum dan membuat mereka tersenyum...itu penawar xde jual kat mana2 hospital ...very the mujarab ...

mulakan hari anda dgn senyuman kerana senyuman mu begitu berharga ...ukir lah senyuman walaupun hidup mu ketika ini di rundum kesusahan ...kalau pun bukan utk dirimu sekurangnya utk mereka yang sangat memerlukan senyuman itu utk trs hidup ...kerana ada antara kita yang langsung xmampu utk memberi senyuman tapi mereka sgt2 mengharapkan senyuman dari kita ...smile always !

dan aku masih bernafas hari ini utk terus mengukir senyuman kerana aku tahu dugaan yang hebat hanya utk orang yang hebat ...:)

sekian ...terima kasih krn sudi membaca ...salam dgn senyuman ...assalamualaikum ..

Excellence .

34 comments:

Bro ahmad said...

senyum untuk hati..ketawa untuk jantung..p

A'an said...

Saya tengah senyum lebar nih! nmpak tak? hehe :)

myhatiku said...

senyum itu ibadah :)

Aisyah Aina said...

wah...kena senyum 24 jam ni :D

kotak bulat said...

senyum la ni.. sb muka kb garang kalau tak senyum.. hehehe

Cik Azizah said...

senyum tnp berkata ape2..hehe

Cangkul Emas said...

senyum saya dah sampai telinga ni!


balas la cepat!!!
HUARGGHHHHHHH*yang nangis ni sebenarnya x ikhlas.*

..ika itu aku.. said...

smile =) [special magic in loving everyone] heeee

misspurple said...

satu,dua,tiga cheeeseee * senyum lebar* nmpak x ? :)

kpah k-poh said...

makcik pun suka senyum....hmmmm

Jiejah Gorjes said...

betul!! senyum itu lebih bagus dari botox okeh ngeeeeeee

Tukang Karut said...

aku baca sambil tersenyum ni...

Azie Azman said...

senyum kan sedekah..
azie pun suka senyum tau =D

Eena Arrina said...

senyum selalu :) senyum macam dalam entry ni http://lifeofusea.blogspot.com/2011/07/senyuman-menawan.html :)

tiefazatie said...

hye awk..sori..tenet gle..smix xkuar nie..

Miss Y and Her World said...

ohhh patutlah daku kelihatan awet muda. sebab suka senyum rupanya. hehehe ;)

Kau Jantung Hati
Awak Curang. Semua Salah Saya

Arif Aiman said...

senyum (,^^)

shida said...

hehe...
tgh ngntuk ni..ok fine tgh senym nie..hehehe
jmput sggah blog shida..tq
http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/07/kenapa-kita-pelupa-sambungan-entry-8.html

saya dewi said...

wahhh. malam ni nak tto sambel senyum larh. nak awettt mudaaa. aummmmm ^__^

She's Gee said...

tgh senyum smpai ke telinga walaupon dah abes bace entri ni.... ngeeeee~~~~~

shida'R said...

senyum tak perlu kata apa2 =)

mr pot n mrs lat said...

blogwalking . .
baca entry . .
and ,
tinggalkan jejak . .
sori lame x jenjalan sini . .
jom jom ke blog kami . .
ada entry baru :)

pemuzik jalanan said...

Kalau hidup selalu bermuram durja memang apa pun tak jalan.

Kalau setiap hari kija hadapi dengan senyuman InsyaAllah segala akan berjalan lancar.

Shah URL said...

kalo gelak lak? hahaha
senyum itu best :)

Cik Jingga said...

mulakan hari anda dgn senyuman kerana senyuman mu begitu berharga ...ukir lah senyuman walaupun hidup mu ketika ini di rundum kesusahan.. <--ayat ni best... :)

vampire's lovex said...

*senyum*

ngorat pakwe pon senang kalau suka senyum ni hahaha

Cik Yuyu said...

ooo..patot ah saye nampak mude.. heheheh

Aku Afzal said...

senyum lagi..dan lagi..dan lagi :)

Nia Kmj said...

senyum sokmo! wee~

Far8 budak baik said...

seyum tak perlu
kata apa apap
senyummm..
hahahaha =p

Bui Junaidi said...

bui dtg dgn senyuman..*_*

ILA HonEyBuNNy said...

senyum sokmo neh..hehe...

setuju tu..hanya orang yang hebat ja dapat atasai masalah y hebat2 melanda...yeahh...tersenyumlah...'-)

cik bulan said...

tgah senyum ni--->nmpak x??

hhahahaha

amir aizat said...

saya suka senyum,hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...