Monday, 25 July 2011

muka legend tapi hati tak cute .

wah beb ...bkn main syok lagi kau mengata ye...sesuka hati kau je cakap si anu tu macam gitu lah ...macam gini lah ...semua yang kau bagitahu tu benda2 xelok tentang kawan kau tu ...aku tengok kau kawan baik je dgn dia ...tiba2 belakang dia kau cakap bukan2 pulak ...kawan jenis apa kau ni hah ...xfaham aku ..kalau kau berani cakap depan2 la beb ..xpuas hati cakap terus terang kat dia ...xyah la nak jaja crite cam gini ...xelok ...berdosa tau ...kawan baik pun kau sanggup makan ...tikam dari belakang ...ce tikam dari depan2 tengok ...ada berani ka ...

kita ni baik sangat ke ...xyah la nak buruk kan orang lain kalau hidup kita sendiri pun tunggang langgang ...mmm...nanti orang nampak kita yang buruk ...sebelum nak kutuk2 org tu try check diri sendiri dulu ok ke tak ...tapi kalau kau baik ..xkan tergamak burukkan orang pulak kan ...soheh kau ni spesis xberapa baik ...hehehe...harapkan muka je kacak cam brad pitt tapi hati ? nauzubillah ...

gambar dari google

berhati hati dgn manusia yang suka tikam belakang ni...depan kita nampak baik  ...pijak semut x mati...tapi kat belakang kita ...pijak gajah pun mati ...huhuh...spesis manusia yang bersifat dengki dan iri hati ...xboleh tengok orang lain dapat sesuatu yang lebih baik dari diri nya ...suka jatuhkan orang...pahtu mula la buat cerita ...ala dia tu naik pangkat sebab baik ngan boss ...kuat bodek boss ...padahal kau tu keje malas ...datang keje lambat ...disiplin hancus...huhu ...salah kan diri kau sendiri dulu bro...sepatutnya kau tumpang gembira tengok kawan2 kau berjaya...jadikan itu satu contoh...beri kau semangat utk berusaha lbh kuat...mmm...harap kau insaf la doe ...soal dia salah atau betul ...hanya Allah yang tahu ...siapalah kita utk menghukum ...

gambar dari google

sesungguhnya aku x sempurna dan makhluk yang lemah...jadi utk apa aku mencari keburukkan orang lain ...ada baiknya aku cuba memperbaiki keburukkan aku sendiri ...menceritakan tentang keburukkan orang lain hanya akan menampakkan keburukkan kita sendiri ...barangsiapa yang mendedahkan keburukkan saudaranya Allah akan mendedahkan keburukkan dirinya ...kalau tidak di dunia pasti di akhirat kelak ...nauzubillah 

semoga Allah melindungi kita semua daripada sifat mazmumah ini ...setiap yang baik itu dari Allah dan yang buruk itu dari kelemahan aku sendiri ...Allahualam ..

sekian ...terima kasih kerana sudi membaca ...assalamuaikum .

Excellence .


46 comments:

Miz Novexx said...

bahaya bahaya.... kadang2 orang yang kita x sangkalah biasanya backstabbers ni

myra yusreena said...

i hate bckstabberr..kekadang bestfwen sdri pown xleh cye gak an..huhu

Aiskrim Goreng said...

la tahzan brother.. .

biasa la, mana2 dunia ni pun bukan semua baik, tapi itu bukan bermakna kita harus senriasa bersangka buruk. Setujuu dengan saya?

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fohteruna.blogspot.com%2F2011%2F07%2Fsardin-bujang.html&h=MAQBhhn6x

nanti kalau reply, just komen kat entri di blog saya atau tinggalkan mesej di chatbox.. ok bro, teruskan dgn prsangka baik2..

Mss Ieza said...

haha.yg nie da penah tkena XD
drp my ever best fren..ahaks

Ini Kisah Tia said...

adeh , susah kalau hidup dengan orang macam ni ..

syazu said...

susah nak bagi kepercayaan kat kwan2 skrg neh

Bluewendy said...

Jangan kita membenci orang lain..=) Sentiasa bersabar akan dugaan Allah dan selalu memaafkan org lain.. Semoga kita di jauhkan dari sifat mazmumah ini.. Amin~=)

Scya Lollita said...

hmm hmm .
no komen .


hati masih pedih T.T

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

backstabbers oh backstabbers

kadang kadang kawan yang paling baek tu lah yang tak bole pecaya

:)

Terbelog said...

buat baik dibalas baik
buat jahat dibalas jahat

Aku Afzal said...

btol tu bro!!aku rasa nak sepak-penerajang je kalau ada makhluk cenggini.backstabber ye??meh aku tikam sampai mati.aman dunia.haha :D

shida said...

hu3
kadang2 dikalangan kekawan yg cite belakang sesama kawan, aku diam jer..hu3
dalam hati berdoa supaya haku tak macam tuh...
~~

Diana @ bilakukatacinta said...

gile sakit ati kalau ade member backstepper....biar depan2 di kutuk2 kite takpe..jgn belakang2...

Abu Huzaifah said...

bahaya org mcm ni... tanpa kita sedar...

Hani Avni said...

hani penah rasa sume ni. sgt teruk bile kene. kadang2 rasa tak tertanggung apa yang ditanggung. hanya yang Maha Esa tahu segalanya, tahu kebenarannya. semoga kita jauhi semua sifat mazmumah ni. Inshaallah.

misspurple said...

paling skit rasa hati nie bila kena tikam blkng..tmbah lak if kena dek mmber yg baek..lagi sakit rasanya !! -.-'

Bui Junaidi said...

kawan bui sendiri ada yg mcm ni
tapi dh malas nk peduli
buat2 bodo aje lah..
tp kena bhati2 dgn org sebegini..

MissCt a.k.a MuqDeq said...

mmg ad kwn mcm ni.. bile MissCt tegur, dy wat mcm x phm je.. Haishh.. spesis ap x taw la.. ni mmg serangga berbisa bt0l.. kdg2 smpai rse na rm0ve dy fren list tp sbr lg.. hrp2 dy sedar n brubh je nnt.. Aminn.. :)

Rohaizam Rosli said...

i hate backstabbers.... huhuhuhu....

panda putih said...

byk betol org cmni.. sakit hati kot kalau spe yang kena

ChaCha said...

tak suke.

~eZmALiZa~ said...

ini yg dikatakan musuh dalam selimut.org mcm ni lagi bahaya dari musuh sebenar.sbb mereka lebih tahu segala2nya tentang kita. so, berhati2 lah anda. pilih kawan yg betul :)

GaDis BuTtErFLy said...

manausia mmg mcm tue, x pernah senang dgn kelebihan org lain... sebaiknya hindari org cmtue... pape pon, ceria2 selalu :)

TYNTHA LANA said...

Org tikam belakang ni..lagi susah dan bahaya dari org2 jahat macam penyimbah asid tu.. selama ni..kita sangka dia lah yang baik, sempurna, sweet..tah apa2 lagi..sekali..bila dia stab kita.. mungkin kita akan terduduk..kerana tak pernah menyangkakannya..

~berhati2 bila berbuat baik..berhati2lah juga apabila diberi kebaikan.. bukan semua jujur dan ikhlas dalam melakukannya..

Jiejah Gorjes said...

dah selalu kena malas nk ulas lagi la bab ni huhuhu

Green Apple said...

hati orang tak sama dgn hati kita... jadi, berhati2 bila berkawan..

bella luna said...

amin,moga2 kita dijauhkan drpd sifat2 mazmumah nie,.and tuk backstabbers lak,moga2 insaf la and tak perlu la nak kata org sgt kan,.

S h i d a said...

kena pandai pilih kawan kan. hee

hapuskan backstabbers ! :)


Entri Terkini : 8 Permintaan Antara Dua Sujud

iKhRam said...

kdg2 ada jugak bercakap belakang2.. tp kalau dah tercakap belakang2 sure la depan2 pun tak braper nak baik kan?

hahaha
ntah la..
sapa yg tak pernah kutuk orang lain.. cuma jgn bersikap hipokrit dah la.. depan baik, belakang tak baik.. huh!?

sori bila bercakap secara realiti..

Cik Kuntum said...

humangai sangat howt ini topik tapi Cik Kuntum sangat menyukainya ececece kalau ada button like mau 1000 kali Cik Kuntum like

Mrs.Yie said...

cantik ke kacak ke semuanya tu x di ambil kira..x aci kata orang..haha..hati mau baik tau..walaupun muka x kacak atau x cantik.. :)

Lalalililulu said...

byk kali dah kene...

so skang buat baek kene la bepada2...
buat jahat jgn sekali...tp byk kali...haha...juz joke..:P

azlanmatt said...

mcm2 aku jumpa prangai spesis manusia nih.... yg ni paling aku benci... raso nk trajang jerrr....

Si DauN CeRi said...

hurmmm.. bole tahan byk jugak kes main tikam belakang ni. bukan dlm kalangan korporat je ada backstabbers. ha2



kalau org tu tak fikir perasaan kawan dia n talam dua muka ngn kawan dia, tu bukan friendship namanya.

My MiRa said...

:)

meaw said...

tulaaa,takut jugak orang yang jenih tikam belakang2 ni,kalau tikam depan2 boleh terima, manusia ni memang tak pernah ada yang sempurna, bukan dengan cara mengata belakang ,sebolehnya..tegurlah dengan cara yang baik dan tidak mengasari ... kan lebih baik :D

Aida Omar said...

takut dengar perkataan kawan tikam belakang kawan

Hans said...

insyaallah
aku dah penah kena
rasa betapa sakitnya kena tikam belakang dengan member baik
sebab tu xkan lakukan perkara yang sama
moga kita dijauhkan daripada mengalami atau melakukan perbuatan ini

bro..kata sama?besday sama ke?

nashanadz said...

urgh setuju gila gila gila!!! tapi biasala... dalam satu organisasi memang tak lari benda2 macam ni... huhu.. nak marah pun tak guna.. nak sindir2 perli2 ade yang buat muka tak segan macam tak salah... dari mengapi2kan baik buat macam angin lalu je.. macam saya, saya suka bahasakan orang tu balik.. duduk tengah2,, nnt dia akan berfikir dan malu sendiri

Eddy Dce said...

bahaye nih men tikam2 dari belakang nih...lagi2 kalau kawan baik...tapi itulah yang biase berlaku... :)

cucu umie said...

ad hadnyer mahu percaye pada seseorang nie..

adan said...

orang penakut je berani cakap belakang2 tu.. kawan tade guna.. depan kita baik.. tp belakang cakap buruk.. citt..

Unna said...

lumrah hidup. manusia ni banyak ragam kan. salah sikit, buat nampak besar. susah jmpe ngn jenis backstabber ni. unna ramai kawan mcm tu. T.T

soooooour said...

kita bako...kita bako...hahaha...

JiwaLara said...

best~~~=)

Original CikTeddy said...

biarkan aku mnjaga prasaan ini oh..hehe
tinggalkan aje kwn mcm tu..x perlu x perlu!moga kita jauh dr sifat spt itu..amin =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...